Rétvári Bence: Megvédjük a magyar családokat a genderlobbi ügyeskedéseitől

„Egyeseknek nem volt megfelelő, ha a legkisebb fiú elindul szerencsét próbálni, és utána elnyeri a királykisasszony kezét. Szerintük a királyfi kezét kellene elnyernie” – fogalmazott Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke, a hazai Népmesepontok ötletgazdája szeptember 30-án a magyar népmese napján a „Népmesék szóban, írásban, képben” című tanulmánykötet bemutatóján – írja a Vasarnap.hu.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

Kijelentette, hogy a magyar kormány meg fogja védeni a családokat az éppen divatos genderideológia mentén átírt népmeséktől, és megadja nekik a lehetőséget, hogy úgy neveljék a gyermekeiket, ahogyan ők szeretnék.

A Benedek Elek születésnapján tartott sajtótájékoztatón Rétvári Bence a magyar népmese pedagógiai, családerősítő, jellemnevelő és nemzetmegtartó erejét hangsúlyozta. Kiemelte, hogy aki népmeséken nő fel, az nagyobb fantáziájú és jobb kifejezőképességű, kreatívabb felnőtté válik.

Az államtitkár az öröme mellett sajnálatának adott hangot, mert olyan dolgok is megjelentek a gyerekeknek szánt mesekönyvek kínálatában, amelyeket a józan gondolkodású ember csak kikerekedett szemmel nézhet. A hazai Népmesepontok ötletgazdája úgy fogalmazott:

„Népmeséket írtak át a genderideológia nevében. Egyeseknek nem volt megfelelő, ha a legkisebb fiú elindul szerencsét próbálni, és utána elnyeri a királykisasszony kezét. Szerintük a királyfi kezét kellene elnyernie.

Arról szólnak ezek a kiadványok, hogy ki, hogyan akar nemet váltani, és ki, melyik nemhez kíván vonzódni” – emelte ki Rétvári Bence, aki szerint a nemi identitás kérdése magánügy.

Hozzátette: „ezt ki-ki élje meg a magánéletében, de ne az iskolába vigye be, és ne a mesekönyveket írja át az ideológia mentén. Mi nem szólunk bele abba, hogy valaki mit tesz a magánéletében. Cserébe azt kérjük, hogy ő se mondja meg nekünk, hogy az óvodákba és az iskolákba ilyen típusú könyveket vigyünk be.”

A petíció elindítóját ezt követően a genderlobbi részéről súlyosan megfenyegették, pedig csak meg akarta védeni a szülőket és a gyermekeket” – emlékeztetett az államtitkár.

Rétvári Bence leszögezte: a családra nevelés elsődleges színtere a család közössége. A családnak kell döntenie arról, hogy hogyan neveli a gyerekeket. Mint mondta: „Nem lehet a szülők háta mögött ilyen könyvekkel és foglalkoztatástervekkel egy felnőttek számára a felfogható társadalmi kérdést három-négy-hat-nyolc éves gyermekeknek efféle genderköntösben tálalni. Fontos, hogy ettől megvédjük a magyar szülőket és a magyar családokat, akik döntsék el, hogy hogyan akarják a saját gyerekeiket nevelni, de ne ilyen könyvekkel” – ismertette a kormány határozott álláspontját az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, aki úgy vélte: „már nem is meglepő, hogy

a gender mesekönyv létrehozatalát anyagilag segítők között egy Soros-szervezet felbukkant, amely azt mutatja, hogy ez az egész egy régi átfogó terv része”.

Rétvári Bence felidézte, hogy 2010 előtt az óvodai nevelés baloldali értékrend szerint összeállított programja tartalmazta, hogy a gyerekekben a nemi sztereotípiákat nem szabad erősíteni, vagyis a kisfiúkat nem szabad kisfiúként, a kislányokat kislányokként kezelni. „Azt mondták, hogy a nemi identitás megélését csökkenteni, tompítani kell, miközben a migráns identitást pedig erősíteni kellett. Ehhez a világhoz mi nem szeretnénk visszatérni.

Mi a családoknak szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy neveljék úgy a gyermekeiket, ahogyan ők szeretnék” – mondta.

Hozzátette: „A meséket nem átírni kell egy éppen ideológiai divatos irányzat nevében. Ilyen divatirányzatokból már nem keveset megéltünk a huszadik században. Ezek éppen akkor divatosak voltak, de ma már mindannyian örülünk, hogy mindkettő a múlté. A mostani divatirányzatok szerint sem lenne jó, ha ezeket a mesekönyveket átírnák.

Mi arra fogunk törekedni, hogy megvédjük a magyar gyerekeket, a magyar szülőket és a magyar családokat, és a hátuk mögött ilyen dolgok ne történhessenek meg” – nyilatkozta Rétvári Bence államtitkár a „Népmesék szóban, írásban, képben” című tanulmánykötetet bemutatójának szerdai sajtótájékoztatóján.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!