Rétvári Bence: Minden koronavírusos betegnek van hely a kórházakban

A kormány felelősségét hangsúlyozta az ellenzék a koronavírus-járvány elleni védekezésben kedden napirend előtt az Országgyűlésben. Az alaptalan bírálatokra a kormány részéről Rétvári Bence államtitkár válaszolt.

Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke, az EMMI miniszterhelyettese

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára nemzetközi példákat hozott a járvány elleni védekezésben.

Elmondta, Franciaország és Belgium például azon gondolkodik, hogy Németországban kezelteti a betegeket, mert a kórházaik kapacitása megtelt. Van olyan ország, ahol a nem intenzív kezelést igénylő betegeket nem kórházakban, hanem hotelekben helyezik el, vagy az enyhébb tüneteket mutatókat hazaküldik - sorolta.
    
Rögzítette, Magyarországon minden koronavírusos betegnek van hely a kórházakban, van ágy, van felszerelés és orvos. Magyarország dobogós helyen van a kórházi ágyak és a lélegeztetőgépek számában, ez mutatja, hogy a kormány igenis dolgozott és sok eredményt ért el a második hullámra történő felkészülésben - hangoztatta.
    
Azt firtatta, hogyan állnak a szocialista Korózs Lajoshoz, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnökéhez, aki kamuvideót készített. Kifogásolta, hogy nem fedték meg a politikust és nem is kértek bocsánatot, sőt Korózs Lajos nem vonul vissza az egészségügyet felügyelő bizottság éléről sem, hanem kamustatisztikákat, kamuposztokat gyárt a második hullám idején is.

****************************

Lukács László György (Jobbik) úgy értékelte Orbán Viktor hétfői bejelentését, hogy az kapituláció a vírus előtt.

Rétvári Bence államtitkár válaszában elmondta, hogy a kormány és az operatív törzs is konzultál szakemberekkel, az ellenzék csak egy dolgot tesz, mindig ellenkezik a kormánnyal, semmiféle világos stratégiája nincs.

Közölte, mindenki életét szeretnék megmenteni. Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon egymillió lakosra 255 halott jut, ez a szám magasabb Kanadában, Svájcban, Portugáliában, Írországban, Romániában és az unió átlaga is másfélszerese ennek.
    
Elmondta, Magyarország az EU-ban nem a gazdagabb, de a jobban védekező országok közé tartozik.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!