Rétvári Bence: A kormány 380 ezer ember lakhatásán segített a CSOK-kal

Simicskó István (KDNP) arról beszélt, hogy a csok népszerűsége töretlen, a kedvezménnyel eddig több tízezer család élhetett. A csok a gyermekvállalási kedv mellett a hazai építőipar fellendítéséhez, a vidék megmaradásához is hozzájárul - jegyezte meg a KDNP-s politikus.

Rámutatott: évente 30-40 százalékkal nőtt a kiadott építési engedélyek száma, a legtöbben 30-40 éves koruk között veszik igénybe a támogatást, 11 százalékuk vállal előre gyermeket. Azt kérdezte, hogyan változik a csok rendszere a jövőben?

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára az azonnali kérdések sorában hétfőn az Országgyűlésben kiemelte: a mostani kormány 90 ezer családnak tudott segítséget adni 257 milliárd forint értékben a csok bevezetésével. 380 ezer ember lakhatásán segítettek, és mintegy 30 ezer új gyermek vállalásához, jövőbeni megszületéséhez tudtak hozzájárulni.

Az áfa-visszatérítés lehetőségével 51 milliárd forint értékben éltek a magyar emberek - részletezte, hozzátéve: fontos, hogy a nemzeti konzultációban is megvédjék ezeket az eredményeket. Az államtitkár kitért arra is, hogy az első háromnegyedévében 10 218 lakás épült, ami 28 százalékos bővülést jelent.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

Emlékeztetett: március 15-től rugalmasabbá váltak a feltételek, rövidült az eljárási határidő. Mivel sikeres a konstrukció, ezért úgy döntöttek, hogy tovább bővítik a lehetőségeket, és kiterjesztették a hitelfelvételi lehetőséget. Mint ismeretes, a kétgyermekes családokra is kiterjesztik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig 15 millió forintra nő a csok keretében, 3 százalékos kamattal felvehető kölcsön összege.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!