Rétvári Bence: Negyedére csökkent Magyarországon a mélyszegénységben élők száma

A kormány elmúlt kilencéves tevékenységének köszönhetően a negyedére csökkent Magyarországon a mélyszegénységben élők száma - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön Márianosztrán.

Rétvári Bence (KDNP),  az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára beszédet mond a megújult márianosztrai faluközpont és a felújított belterületi utak átadása alkalmából tartott projektzáró rendezvényen (Márianosztra, 2019.12.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a megújult márianosztrai faluközpont és a felújított belterületi utak átadása alkalmából tartott projektzáró rendezvényen arról beszélt, hogy a kormány gazdaságpolitikája következtében ma már egyre több pénz jut a kistelepülések fejlesztéseire is.

Burikné Moóri Tamara polgármester
    
Burikné Moóri Tamara polgármester beszédet mond a megújult márianosztrai faluközpont és a felújított belterületi utak átadása alkalmából tartott projektzáró rendezvényen (Márianosztra, 2019.12.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

Hozzátette, hogy az ország gazdasági erősödése látható az Eurostat kimutatásaiban is, például a mélyszegénységben élők számának csökkenésében. Az Eurostat mint az Európai Unió statisztikai hivatala 2010-ben a Magyarországon mélyszegénységben élők számát 407 ezer főben állapította meg, mára kimutatásuk szerint ez a szám 100 ezerre csökkent - közölte az államtitkár.

P. VIZI András plébános
    
P. Vizi András plébános a felújított belterületi utak átadása alkalmából tartott projektzáró rendezvényen (Márianosztra, 2019.12.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

Azt mondta: a mélyszegénységben élők számának csökkenését a kormány olyan intézkedései eredményezték, mint az új munkahelyek létrehozásának támogatása, az adók csökkentése, a rezsicsökkentés, az alapvető élelmiszerek forgalmi adójának mérséklése, a tankönyvek ingyenessé tétele, az ingyenes gyermekétkeztetés kibővítése és a családi adókedvezmények bevezetése; mindezekkel a megélhetés költségei csökkentek, a jövedelmek pedig évről évre emelkedni tudtak.

Kiss László előző polgármester
    
Kiss László Márianosztra előző polgármestere beszédet mond a megújult márianosztrai faluközpont és a felújított belterületi utak átadása alkalmából tartott projektzáró rendezvényen (Márianosztra, 2019.12.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

Rétvári Bence a település fejlesztéseiről elmondta, hogy 78,3 millió forintból az iskola és az orvosi rendelő hőszigetelése, az épületek és a tető is megújult. Hozzátette, hogy a főtér és a település útjai 107,3 millió forintból újulhattak meg; emellett a közparkok gondozására egy kis traktort is beszereztek a Magyar falu program keretében 11 millió forint értékben.

Helló

Rétvári BenceKiss László Márianosztra előző polgármestere (b), Burikné Moóri Tamara polgármester (k) és Rétvári Bence (KDNP),  az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a megújult márianosztrai faluközpont és a felújított belterületi utak átadása alkalmából tartott projektzáró rendezvényen (Márianosztra, 2019.12.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

Rétvári BenceBurikné Moóri Tamara polgármester (j) és Rétvári Bence (KDNP),  az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára (b) a megújult márianosztrai faluközpont és a felújított belterületi utak átadása alkalmából tartott projektzáró rendezvényen (Márianosztra, 2019.12.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

Rétvári BenceA megújult márianosztrai faluközpont és a felújított belterületi utak átadása alkalmából tartott projektzáró rendezvény (Márianosztra, 2019.12.19. KDNP fotó: Váli Miklós)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!