Rétvári Bence: Nem a migrációban, hanem a magyar családokban hiszünk

A kormány a gyermeket nevelő családokat, nem pedig a bevándorlókat szeretné támogatni, a most induló nemzeti konzultáció pontosan a gyermeket nevelő családok támogatásáról szól – hívta fel rá a figyelmet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorának hétfői adásában.

A politikus kifejtette: a konzultációban feltett kérdések a gyermekvállalás során felmerülő különböző élethelyzetekre keresik a választ, mint például a második gyermek megszületése. Utóbbi elősegítésére életkezdési kölcsönön gondolkodik a kormány.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorának 2018.11.05-i adásában

Rétvári Bence közlése szerint vannak különböző élethelyzetek, amikor más-más módon kell a gyermeket nevelő, vagy a gyermeket vállaló fiatalokat támogatni, a kormány pedig olyan az irányba vinné a politikáját, amilyen válaszokat kap a nemzeti konzultáció során.

Az országgyűlési képviselő a nemzeti konzultációban szereplő életkezdési támogatással kapcsolatban kifejtette, a kérdés arra vonatkozik, hogy ne tolódjon ki évekkel az első gyermek vállalása, hanem egy speciális állami segítséggel a fiatal párok, ha szeretnének, akkor korábban is vállalhassanak gyermeket.

A politikus nagyon fontosnak nevezte a nemzeti konzultációt Brüsszellel szemben is, hiszen újra és újra ki kell nyilvánítani, hogy a kormány a magyar családokban hisz. Leszögezte, el kell kerülni, hogy Brüsszel a népességfogyás kapcsán ismét megpróbálja a rossz megoldást, vagyis a migrációt ráerőltetni Európára és Magyarországra.

Velkovics Vilmos műsorvezető azon felvetésére, hogy a családtámogatásokkal kapcsolatos intézkedéseket kétharmadossá tennék, Rétvári Bence kifejtette, mindenki láthatta, mi történt 2002 után, a szocialisták megvonták azt, amit az első Orbán-kormány a családok részére biztosított.

Emlékeztetett, az akkor elindult pozitív tendenciákat a baloldalnak sikerült visszarántani és negatívba fordítania.

Mindig fennáll a veszélye annak, hogy visszatér egy hasonló szocialista kormány – közölte Rétvári Bence, aki szerint a sarkalatos törvényi garancia biztosítaná, hogy ne lehessen visszavonni a családok támogatásával kapcsolatos intézkedéseket.

Teljes beszélgetés

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!