Rétvári Bence: A szocialisták csökkentették a egészségügyi dolgozók bérét a válság alatt

Ungár Péter (LMP) arra szólította fel a kormányt  az Országgyűlésben, hogy fizessen tisztességes bért a szociális ágazatban dolgozóknak, és az egészségügyi dolgozókhoz hasonlóan számukra is fizesse ki az egyszeri 500 ezer forintos különjuttatást.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára
     
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára megköszönte a szociális ágazatban dolgozóknak a járvány elleni védekezéshez nyújtott áldozatos munkáját. Jelezte: a kormány idén visszamenőlegesen 14 százalékos béremelést hajt végre az ágazatban, ahol összesen 115 százalékos bérnövekedés volt az elmúlt években. Hozzátette: 10 év alatt 15-ről 55 milliárd forintra emelte a kormány az otthonápolás keretét is.
    
Emlékeztetett: az előző válság idején az LMP jelenlegi politikai szövetségesei a szociális dolgozóktól egyhavi bért vettek el.
    
A Pesti úti idősotthonban a járvány ideje alatt tapasztalt problémákra utalva azt ajánlotta Ungár Péternek, hogy inkább Karácsony Gergely főpolgármesternek mondja el, hogyan kellett volna jobban figyelni az idősekre.

MSZP: újjá kell építeni a szociális hálót!
        
Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője arra szólított fel  az Országgyűlésben: újjá kell építeni a szerinte a kormány által 2010 óta szétszakított szociális hálót, a gazdaságot és az oktatási rendszert. Azt követelte a kormánytól, hogy emelje a családi támogatásokat, a minimálnyugdíjat, valamint az egészségügyi dolgozók bérét, és hozzon létre önálló egészségügyi minisztériumot.
   
Rétvári Bence államtitkár hangsúlyozta: nem az MSZP-n múlt a sikeres járvány elleni védekezés, hiszen a gyors döntések meghozatalához a párt nem járult hozzá a parlamentben. Hangsúlyozta: míg Magyarország a legjobb egyharmadban van a fertőzöttség tekintetében Európában, addig a Karácsony Gergely vezette Budapestnél rosszabb adatokkal csak 5 európai főváros rendelkezik.
    
Kiemelte: a szocialisták csökkentették a egészségügyi dolgozók bérét a válság ideje alatt, a mostani kormány viszont emeli a béreket.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!