Simicskó: Hősiességre, elszántságra, hitre, hazaszeretetre most is szükségünk van!

Október 6-a nemzetünk történelmének egy olyan fontos pillanata, amely egyszerre fájdalmas és felemelő. Egy reményteli időszak lezárult, az idegen elnyomással szemben kibontakozott, és fényes sikereket elért magyar szabadságharc drámai küzdelemben végül elbukott. Az alábbiakban dr. Simicskó István frakcióvezető ünnepnapi közleményét adjuk közre.

 

Megannyi veszteség és vérontás után a nemzet lelkét, önbecsülését megtorlással igyekeztek letörni a győztesek, hogy a magyarok kedvét örökre elvegyék attól, hogy saját érdekeikért újból ki merjenek állni, és csupán vakon engedelmeskedjenek az idegen parancsoknak. A bosszú ezen a napon teljesedett ki, amikor Aradon mártírhalált halt 12 honvéd tábornokunk és 1 főtisztünk, Pesten pedig első felelős miniszterelnökünk, gróf Batthyány Lajos. Áldozatuk nem volt hiába való! Bátorságukkal, ellenfeleiket lehengerlő erkölcsi tartásukkal olyan példát mutattak a mindenkori magyarságnak, amely az önzetlenségre, a hazaszeretetre és a bajtársiasság erejére tanít mindannyiunkat.

Szándékaikból, cselekedeteikből, sikereikből és tragikus sorsukból, valamint ezek történelmi súlyából ma is rengeteget okulhatunk.

Ahogyan 1848-ban, és azóta mindig, úgy jelenünkben is nap nap után ki kell állnunk nemzeti függetlenségünkért, s meg kell óvnunk szabadságunkat, magyarságunkat. Ezúttal remélhetőleg nem kell ellenséges szuronyoktól, patáktól, lánctalpaktól és repülőgépzúgástól tartanunk, de a hódítás eszköze ezúttal is a megfélemlítés, a félrevezetés, a lelki megnyomorítás, nemzeti és keresztény identitásunk végső elpusztítása, amely évszázadokig őrizte bennünk a függetlenség lángját. Jelenkorunk nagy kihívásaival szemben lelkileg is fel kell vértezzük magunkat. Hősiességre, elszántságra, hitre, hazaszeretetre most is szükségünk van. Emlékezzünk a hős elődökre és merítsünk erőt mindazokból az értékekből, amelyekért ők az életüket adták!

Dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője