Simicskó István: Az általános iskolában kell elkezdeni a hazaszeretet érzésének kialakítását

Magyarországnak a globalizált világban egy olyan bástyát kell felépítenie, ami a hazaszeretetről szól. Erről Simicskó István, a hazafias nevelésért felelős kormánybiztos beszélt az ECHO TV Napi aktuális című műsorának csütörtöki adásában. A volt miniszter közlése szerint bele kell nevelni a fiatalokba azt a fajta hazafiságot, ami tisztel minden más nemzetet és minden más nemzeti értéket, vagyis valóban hazafiságról és nem nacionalizmusról van szó.

Simicskó István (KDNP) országgyűlési képviselő, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos az Echo Tv Napi aktuális című műsorában (2019.01.24.)

A közösségek, családok nemzetek boldogulása jelentős részben a nevelésen múlik, ez a nevelés pedig adhat egy értékrendre épülő szellemiséget, és ez jelenti egy közösség igazi erejét – közölte Simicskó István. Hozzátette, az erő mindig az emberi lélekben, a szellemiségben, a tudásban, a felkészültségben és az összetartozás érzésében rejlik.

Simicskó István szerint a történelmi tapasztalatok alapján fel tudjuk használni a hazaszeretet érzését, mert az a szívbe írt törvények egyike. Az egykori miniszter felhívta rá a figyelmet, sok értéke van a globalizációnak, ugyanakkor az sok mindent, akár nemzeteket is eltüntethet.

Egy olyan bástyát kell felépítenünk, ami a hazaszeretetről szól, hazafiságot, egy egészséges nemzettudatot kell nevelni a gyermekeinkbe – emelte ki a kormánybiztos.

A képzés és nevelés lényegével kapcsolatban Simicskó István elmondta, a haza védelme nemzeti ügy, ezért az a cél, hogy nemzetünk valamennyi tagja kötődjön a hazájához, szeresse a hazáját, mert, ha nem szereti a hazáját és baj van, akkor valószínűleg nem is képes védelmezni. Tehát, ha valaki szereti a hazáját, az tevékeny törődésből átalakul egy gondoskodó, óvó szeretetté, amellyel védi is a hazáját baj esetén. Ezt a szellemiséget kell megteremteni az oktatás-nevelés során.

Velkovics Vilmos azon kérdésére, hogy miként történne az oktatás, a kormánybiztos a kialakulóban lévő stratégia fontos lépésének nevezte a pedagógus-továbbképzést, azt, hogy konszenzus van abban, az általános iskolában el kell kezdeni a hazaszeretet érzésének kialakítását, ezt pedig a középiskolákban kell hazafisággá kialakítani.

Teljes beszélgetés megtekinthető itt

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!