Simicskó István: Beindult a baloldali álhírgyár

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektorával (képünkön) közösen cáfolta meg Simicskó István azt a baloldali politikusok által is terjesztett álhírt, miszerint bezárnák az intézmény Villányi úti campusát.

– Beindult a baloldali álhírgyár, most épp Újbudát vette célba! – fogalmazott a Facebookon közzétett videójában Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakciójának vezetője, Újbuda országgyűlési képviselője.

Simicskó István a Budai Arborétumban

A politikus azért tette közzé bejegyzését, mert baloldali politikusok a Narancs.hu cikke alapján azt állították, felszámolják a Villányi úton a Budai Arborétumot. 

Simicskó István szerint a képviselői indulásért egymást folyamatosan gáncsoló Gy. Németh Erzsébet (DK) és Orosz Anna (Momentum) a baloldali lakájmédiával karöltve azzal riogatja az embereket, hogy az egykori Kertészeti Egyetem Villányi úti épületének, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem budai campusát a kormány eladja és bezárja. 

− Ez hazugság! − húzta alá a politikus.

A KDNP képviselője azt mondta, szomorú, hogy Újbuda polgármestere, László Imre is asszisztál ehhez az álhíreszteléshez, amely viszont tisztéhez és az általa képviselt újbudaiak százezreihez is méltatlan.

Simicskó István a Budai Arborétumban és Campusban

A Narancs.hu cikke szerint 2025-ig el kell költöznie a campusnak, bár nem jelölték meg, mire alapozva állítják ezt. A cikkben foglaltakra alapozva tett közzé bejegyzést a közösségi médiában a baloldali előválasztáson az újbudai képviselő-jelöltségért induló két jelölt is. 

A DK-s Gy. Németh Erzsébet azt írta: „Sajtóinformációk szerint Orbánék ismét aljas lenyúlásra készülnek. A volt – és évekkel ezelőtt a Fidesz által szintén bedarált – Kertészeti Egyetem Villányi úti campusának részét képező, a közönség számára eddig nyitott, szabadon látogatható arborétumot is elvennék az emberektől, lenyúlnák” – fogalmazott a baloldali politikus.

Orosz Anna, a Momentum jelöltje is igaznak fogadta el a baloldali lap információit, és Cseh Katalinnal közösen videót tett közzé az ügyről a Facebookon. Bejegyzésében Orosz Anna úgy fogalmazott: „Megmentjük a Budai Arborétumot a fideszes ingatlanberuházástól!”

A baloldali sajtóban megjelent álhírre alapozott politikai kommunikáció tartalmát a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora is cáfolta. Simicskó István videójában Gyuricza Csaba kijelentette: – Szó sincs arról, hogy szándékunkban állna a budai campus területén lévő arborétumot fölszámolni, megszüntetni. 

Hozzátette azt is, hogy nagyon komoly fejlesztési koncepciók megvalósításán dolgoznak.

Forrás: Magyar Nemzet

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!