Simicskó István: Fontos, hogy a magyar fiatalok kötődjenek a hazájukhoz

A nyugati világunkban az eszmék elhalásának időszakát élhetjük meg - ezt mondta Simicskó István az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. A hazafias és honvédelmi neveléssel megbízott kormánybiztos úgy fogalmazott: elvek, eszmék tűnnek el, válnak értéktelenné, ezért is fontos, hogy azt az érzést alakítsuk ki minden fiatal magyar emberben, hogy kötődjön a hazájához.

Simicskó István (KDNP) országgyűlési képviselő, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos az Echo Tv Jó reggelt! című műsorában 2019.01.09-én

Simicskó István kiemelte: A hazaszeretetből lehet kiépíteni a gyermekeinkben a haza védelmének a fontosságát. A kormánybiztos lát lehetőséget abban, hogy a közismereti tantárgyakon keresztül is erősítsék a fiatalokban a hazaszeretet. Mint mondta: számos országban  jellemző, hogy különböző értékeket helyeznek bele a tantárgyakba, ezeket történelmi példákkal illusztrálják, ez pedig egy jó megoldás.

Hozzátette: Magyarországon a rendszerváltás óta nincsen stratégia a hazafias nevelésre vonatkozóan, ezért is fontos ennek a kialakítása. Ennek érdekében létrehozott egy szakértői munkacsoportot, akikkel közösen állítanak össze egy stratégiát.

Simicskó István elmondta: megkezdték a Honvédelmi Sportszövetség kiépítését. Mint mondta: az a terv, hogy minden járásban Honvédelmi Sportközpontot hozzanak létre, ahol elsősorban a sportlövészet kap lehetőséget, de különböző küzdősportokat és technikai sportokat is űzhetnek itt a fiatalok.

Teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!