Simicskó István: A hazájukat szerető fiatalok jelentik az ország jövőjét

A hazájukat szerető fiatalok jelentik Magyarország jövőjét – jelentette ki a KDNP országgyűlési frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke kedden Szegeden.

SimicskóSimicskó István a harminchat 12-14 éves diák részvételével megrendezett szegedi honvédelmi tábor sajtónapján leszögezte: a haza védelme mindannyiunk közös ügye. A Honvédelmi Sportszövetség azon dolgozik, hogy erősítse a hazafias elkötelezettséget, ugyanakkor ez a nevelés része is a családban és az iskolákban – mondta.

Minden közösség igazi ereje a szellemiségében rejlik – hangoztatta a kereszténydemokrata politikus.

A táborokban – ahol a program 6 órakor ébresztővel indul, majd reggeli torna és körletszemle következik – a résztvevők átesnek az alap katonai szocializáción, megismerkednek a szerződéses és hivatásos katonákkal, a honvédség különböző képességeivel, és megtanulnak lőni is”

– számolt be a sportszövetség elnöke.

Simicskó

A táborokban a katonák munkáját kadétok segítik - közölte Simicskó István. Kifejtette, a 2017-ben elindult kadétprogram kiemelkedő népszerűségnek örvend, már csaknem 10 ezer középiskolás vesz részt abban. Az első évben három intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez, jelenleg már 150 állami és egyházi intézmény kötött szerződést a Magyar Honvédséggel.

A 2017-ben alapított Honvédelmi Sportszövetségnek ma már 560 tagszervezete van, programjaival pedig 200 ezer embert tud elérni. A szövetség segíti a honvédelmi táborok lebonyolítását, emellett speciális képzéseket nyújtó táborokat is szervez. Ilyen a búvár-, ejtőernyős- vagy a pilótaképzés, illetve a komolyabb fizikai igénybevételt jelentő „elite challange” tábor.

Simicskó

Simicskó István elmondta,

sok olyan fiatallal találkozott, akinek a továbbtanulása szempontjából meghatározó volt a honvédelmi tábor. A táborozók közül sokan tanulnak tovább kadétiskolában, a kadétok 40-50 százaléka pedig a Magyar Honvédség kötelékébe kerül valamilyen formában, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet választja.”

A kezdeményezést bemutató sajtóanyag szerint a Magyar Honvédség idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a nyári szünetben a 12-18 éves korosztálynak szóló honvédelmi táborokat, ahol a diákok 25-féle különböző honvédelmi tematikából választhatnak az ország 47 különböző helyszínén. A táborlakók megtanulhatják az álcázás technikáját, megismerkednek a tereptannal, valamint az életmentéssel, tanulnak közelharcot és elsajátíthatnak túlélési technikákat is. Olyan értékes tudást szerezhetnek, amit később az élet bármely területén hasznosítani tudnak.

Simicskó

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!