Simicskó István: A képviselőknek segíteniük kell a kormányt a gyors döntéshozatalban

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, és Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője válaszolt a DK azon állítására, miszerint a kormány felhatalmazást kér, hogy a parlament nélkül kormányozhasson.

Folytatta a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról szóló törvényjavaslat vitáját az Országgyűlés a szerdai ülésén.

Simicskó István kifejtette: nem sokan gondolták, hogy a 21. században háború törhet ki a szomszédságunkban, de megtörtént, és ennek megvannak a biztonsági és gazdasági következményei, ilyen időszakban pedig különösen nagy bölcsesség kell a jó döntések meghozatalához. Fontos, hogy a kormány felelősen, körültekintetően járjon el, megkapva a lehetőséget a gyors és hatékony döntéshozatalra, és a képviselőknek ebben segíteniük kell a kormányt - mutatott rá.

Úgy látja, a járvány idején is hatékonyan védte meg az embereket a kormány, és most is erre van szükség. Gyors reagálás kell a jelenlegi kihívások miatt, ezért kell megadni a kért felhatalmazást a kormánynak – mondta. Hozzátette:

a KDNP támogatja a veszélyhelyzet meghosszabbítását, nincs más lehetőség.

 

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője cáfolva az ellenzéki állításokat azt mondta, hogy az elmúlt öt évben igenis rendkívüli helyzetben volt Magyarország a bevándorlási hullám, a járvány és jelenleg az ukrajnai háború miatt. Ezért szerinte rendkívüli intézkedésekre van szükség.

Csúsztatásnak nevezte, hogy ellenőrizetlen lenne a hatalom, hiszen a parlament ellenőriz – hangsúlyozta. Hozzátette: van időbeli hatálya az intézkedéseknek, azok november 1-ig maradhatnak fenn, a kormány tagjai pedig, ahogy eddig is, ezután is beszámolnak majd az intézkedésekről.

Szerinte kormányon a jelenlegi ellenzék szorított meg, a mostani kabinet azonban csak olyan intézkedéseket hozott, amelyek megvédik a családokat.

Nincs olyan kormányzati intézkedés, ami megszorításokat tartalmaz

 

– szögezte le.

Harminchét kormányrendeletet hosszabbít meg a javaslat, a többi között az élelmiszerárstopot vagy a gabona külföldre vitelének korlátozását. A konkrét szabályok is mutatják, hogy a meghosszabbított kormányrendeletek normális választ adnak a kialakult helyzetre, csak pártpolitikai megfontolások lehetnek a mögött, ha valaki túlhatalomról beszél – jelentette ki.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!