Simicskó István: Még az orvosi bérek megemelését is hangulatkeltésre használja a baloldal

Sokadjára bizonyította a balliberális parlamenti ellenzék, hogy a magyar emberek nem számíthatnak rájuk – mondta a Karc FM-en a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, miután a parlamenti vitában az MSZP és a DK is csak kritizálni tudta az emberi erőforrások minisztere által benyújtott tervezetet, az orvosbérek rendezésére és a hálapénz kivezetésére.

Simicskó István, a KDNP parlamenti frakcióvezetője

Simicskó István szerint a Magyar Orvosi Kamara javaslata – ami a kormányzati előterjesztés alapjául szolgált – nem csak az orvosoknak, hanem hosszú távon valamennyi dolgozónak kedvez és történelmi változást hoz az egészségügyi rendszerben.

A KDNP frakcióvezetője beszélt a koronavírus elleni magyar és nemzetközi küzdelemről is. Szerinte a balliberális oldal nem csak Magyarországon, az unióban is fontosabbnak tartja a politikai célú háborúskodást, mint az összetartást. Ezért állhatott elő az a helyzet, hogy a koronavírus-járvány második hullámában a tagállamok segítése helyett, korábban már megválaszolt jogállamisági vádakkal vegzálja a kormányt.

A beszélgetés meghallgatható itt