Simicskó István: A sportversenyek erősítik a csapatszellemet

A sportversenyek erősítik a csapatszellemet és a lokálpatriotizmust – hangsúlyozta a Honvédelmi Sportszövetség elnöke szerdán Veszprémben.

SimicskóSimicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője az általános iskolásoknak szervezett, a honvédelmi pályát népszerűsítő Bátrak Ligája verseny eredményhirdetésén reményét fejezte ki, hogy folyamatosan nőni fog azoknak a száma, akik a kadétképzést valamint a katonai hivatást választják. Mint mondta,

a verseny hozzájárul a résztvevők önbecsülésének erősödéséhez, mivel pedig csapatverseny zajlott, a közösség és a lokálpatriotizmus erősödik általa.”

Simicskó István hangsúlyozta: a Honvédelmi Sportszövetség programjának célja az értékorientáció, a hazájukat szerető fiatalokat szólítják a katonai pályára.

Simicskó

Az évről évre országszerte más-más településen, idén 47. alkalommal megszervezett verseny egyben bátorságpróba is volt, mely során sok tehetséges fiatal mérte össze tehetségét.

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy Veszprém, mely iskola-, honvédelmi- és sportváros is egyben, örömmel adott otthont a rendezvénynek.

Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a verseny, amellett, hogy felhívja a figyelmet a katonai pályára, olyan alapvető készségeket, képességeket fejleszt, melyek végig kísérik a fiatalokat a jövőben.

Simicskó

A versenyen egyebek mellett íjászatban, erőnlétben, tájékozódásban és lézeres lövészetben mérték össze rátermettségüket a diákok. Az első helyen a nagyvázsonyi Kinizsi Pál iskola végzett, a második a veszprémi Simonyi Zsigmond iskola csapata lett, a dobogó harmadik fokára pedig szintén veszprémi intézmény, a Kossuth iskola csapata állhatott fel.

 A júniusi országos versenyre az első és a második helyezett csapat jutott be.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!