Soltész Miklós:  A fesztivál kiváló lehetőség a nemzetiségi színjátszás nagyközönség előtti bemutatkozására

Elkezdődött a JelenLét Fesztivál, a hazai nemzetiségi színjátszás seregszemléje. A rendezvénynek a Nemzeti Színház ad otthont, ami Soltész Miklós államtitkár szerint önmagában is szimbolikus jelentőséggel bír.

Soltész Miklós (KDNP), egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár  beszédet mond a JelenLét Fesztivál megnyitóján (Budapest, 2019.03.26. KDNP fotó: Váli Miklós)

Az államtitkár a megnyitón arról is beszélt, hogy a fesztivál kiváló lehetőség arra, hogy a nemzetiségi színjátszás a nagyközönség előtt is bemutatkozhasson.

Soltész MiklósSoltész Miklós (KDNP), egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár (k) a JelenLét Fesztivál megnyitóján (Budapest, 2019.03.26. KDNP fotó: Váli Miklós)

A nyelv megőrzése, annak a színházi kultúrának a megőrzése, amit évtizedek, vagy évszázadok óta elindítottak, az mind-mind szolgálja a közösségüket, de ami nagyon fontos, hogy nemcsak őket, hanem a többségi társadalmat, így a magyarságot is – emelte ki.

Soltész MiklósA JelenLét Fesztivál megnyitója (Budapest, 2019.03.26. KDNP fotó: Váli Miklós)

Soltész Miklós kifejtette, hogy mindenképp szimbolikus az is, hogy ezt a mostani, egyhetes találkozót a nemzet színházában rendezzük meg, hiszen ez azt mutatja, a nemzetiségek is a magyar nemzet részei, még akkor is, hogyha nyelvük, kultúrájuk, adott esetben anyaországuk különböző.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!