Soltész Miklós: Napjainkban is szükség van keresztényi értékekre

Napjainkban is szükség van keresztényi értékekre – hangoztatta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke vasárnap a Győr-Moson-Sopron vármegyei Fertőszéplakon.

SoltészSoltész Miklós, a 95,3 millió forintból megújított Széchényi Ferenc tér átadásán elmondta, amikor templomot, közterületi kereszteket vagy kálváriákat újítunk fel, akkor az a bizalom jelenik meg az egyházi és állami vezetőkben egyaránt, hogy a kereszténység üzenetét mindenkihez el kell juttatni.

Ha ebben össze tudunk fogni, akkor közvetíteni tudjuk a kereszténység üzenetét, azt, hogy a kereszténység kétezer éven át meghatározta Európa és Magyarország életét"

– emelte ki.

Hozzátette: a kereszténység kultúrája és egyéb tanítása máig kihat, mint ahogyan az az emberformáló minta is, amire napjainkban is szükség van.

Ragaszkodnunk kell a közösséghez, a nemzethez, amiben az állami és az egyházi vezetőknek óriási felelőssége van – mondta, hozzáfűzve, törekednünk kell a közösség erősítésére, értékeink megvédésére és a kereszténységen keresztül a békesség megőrzésére.

Soltész Miklós kiemelte, hogy amennyiben a keresztényi értékeket az ember életében nézzük, akkor az 1754. április 28-án, 270 éve született Széchényi Ferenc gróf is minta kell, hogy legyen, mert támogatta a kultúrát, letette az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Nemzeti Múzeum alapjait.

Mintaértékű volt az is, ahogy a reformokhoz állt, mert felismerte, hogy hit nélkül nincs tudományos felfedezés"

– hangoztatta.

Barcza Attila, Sopron és térsége fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az elmúlt tíz évben Fertőszéplakon megújult kívülről a Mindenszentek temploma, a liget, a kálvária és a Széchényi-kastély, majd bizodalmát fejezte ki, hogy a fejlesztések a jövőben is folytatódnak.

Németh Zoltán, Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzatának elnöke szerint a helyi fejlesztések jól mutatják, hogy összefogással minden sikerülhet.

Kóbor Attila, Fertőszéplak polgármestere (Fidesz-KDNP) felidézte, már 2010-ben is az volt a céljuk, hogy a templomot, a kastélyt, a kálváriát és az összekötő tereket felújítsák.

A Széchényi Ferenc tér átadása előtt Veres András megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke megáldotta a kívülről megújult Mindenszentek templomot.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!