Soltész Miklós: Nick Vujicic példája azt mutatja, hogy az élet minden nehézsége ellenére értékes

Nick Vujicic, a végtagok nélkül született világhírű keresztény motivációs tréner példája azt mutatja, hogy az emberi élet minden nehézség, bánat és betegség ellenére is értékes - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Papp László Budapest Sportarénában, az amerikai-ausztrál férfi előadása előtt.

Soltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszél Nick Vujicic ausztrál prédikátor, végtagok nélkül született motivációs tréner előadása előtt Papp László Budapest Sportarénában, 2019. október 25-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Soltész Miklós szerint lehet sajnálkozni, szomorkodni egyes élethelyzeteken, vagy lehet azt mondani, hogy „nekem semmi sem sikerül", de a nyolc éve házasságban élő, négy gyermeket nevelő, és beszédeivel tízezreknek reményt adó Nick Vujicic élete arra taníthat és biztathat mindenkit, hogy a sok küzdelem soha nincs hiába.

Nick Vujicic
    
Nick Vujicic ausztrál prédikátor, végtagok nélkül született motivációs tréner a Papp László Budapest Sportarénában, 2019. október 25-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

A Nem Adom Fel Alapítvány és az Ez az a nap! szervezőiroda szervezésében tartott rendezvényen az államtitkár arra biztatta a fiatalokat, hogy nehéz élethelyzeteikben, például amikor gyerekvállalásról kell dönteniük, vagy ha bánatukban az élettel szembe akarnak fordulni, mindig gondoljanak Nickre, aki szerint „az élet csodálatos, gyönyörű szép, érdemes küzdeni".
    
Nick VujicicNick Vujicic ausztrál prédikátor, végtagok nélkül született motivációs tréner előadása a Papp László Budapest Sportarénában, 2019. október 25-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Nick Vujicic a Kárpát-medencéből érkezett több ezer diák előtt tartott előadásában arról beszélt, ha az embernek van hite, család vagy barátok veszik körbe, akkor bármilyen körülmények között boldog életet tud élni. Ha magad nem élsz át csodát, csoda lehetsz mások számára - hangoztatta.

Nick Vujicic
    
Nick Vujicic ausztrál prédikátor, végtagok nélkül született motivációs tréner előadása a Papp László Budapest Sportarénában, 2019. október 25-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Tanításának fontos pontjai között említette, hogy az ember legyen hálás azért, amije van, legyen tisztában azzal, hogy mindaz a jó, amit maga körül tesz, visszahat majd rá, az embernek legyen életcélja, és ne feledkezzen meg azokról, akiknek támogatást vagy bátorítást adhat.

Nick Vujicic
    
Nick Vujicic ausztrál prédikátor, végtagok nélkül született motivációs tréner előadása a Papp László Budapest Sportarénában, 2019. október 25-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Nick Vujicic a diákok előtt az iskolai „szekálások", csúfolódások, pletykálások ellen is felemelte a szavát. Fontosnak mondta, hogy akiket ilyen bántalmazás ér, azok ne forduljanak magukba, hanem merjenek beszélni ezekről, akár barátokkal, segítőkkel, akár tanáraikkal, továbbá azt is kérte tőlük, merjenek kiállni az ilyen heccelődések ellen.

Soltész MiklósSoltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Nick Vujicic ausztrál prédikátor, végtagok nélkül született motivációs tréner előadásán a Papp László Budapest Sportarénában, 2019. október 25-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Soltész Miklós„Nem Adom Fel", Nick Vujicic előadásán a Papp László Budapest Sportarénában, 2019. október 25-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Nem Adom Fel

„Nem Adom Fel", Nick Vujicic előadásán a Papp László Budapest Sportarénában, 2019. október 25-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Soltész MiklósNick Vujicic ausztrál prédikátor, végtagok nélkül született motivációs tréner előadása a Papp László Budapest Sportarénában, 2019. október 25-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Soltész MiklósNick Vujicic ausztrál prédikátor, végtagok nélkül született motivációs tréner előadása a Papp László Budapest Sportarénában, 2019. október 25-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Nick Vujicic

Nick Vujicic a Papp László Budapest Sportarénában, 2019. október 25-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Még több fotó

Nick Vujicic a Papp László Budapest Sportarénában 1

Nick Vujicic a Papp László Budapest Sportarénában 2

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!