Soltész Miklós: Pest megyében 112 templom újulhat meg

A templomfelújítási program keretében Pest megyében 112 templom újulhat meg 76 településen, csaknem másfél milliárd forintos ráfordítással – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a sóskúti plébániatemplom előtt tartott sajtótájékoztatón.

Soltész Miklós és Aradszki AndrásSoltész Miklós (a felső képen jobbra) elmondta, hogy az elmúlt évtizedek legnagyobb templomfelújítási programja során – összesen 26 milliárd forintos támogatással – 1800 templomban végezhetnek felújítást, közülük 400 épület a Kárpát-medence magyarlakta településein található.

Az államtitkár hozzátette, a szakrális épületek megszépülésével gazdagodnak a helyiek és a turisták is vonzóbb környezetbe érkezhetnek.

Soltész Miklós és Aradszki AndrásMenczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára (a második képen jobbra) elmondta, választókörzetében 125 millió forintból hat katolikus, három református és egy evangélikus templom szépülhet meg.

Aradszki András, Érd és térsége KDNP-s országgyűlési képviselője (a második képen balról a második) kiemelte, a sóskúti templom mellett további két katolikus templomban, valamint három református templomban végezhetnek felújításokat 15-15 millió forint értékben, valamint a választókerületben további két kisebb felekezet is kapott hasonló összegű támogatást.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!