Soltész Miklós: Több mint 100 milliárd forint egyházi óvodák fejlesztésére

Az egyházi óvodák fejlesztési programjáról és a kormány népesedéspolitikájáról is beszélt a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Kistarcsán, a Szent Anna Katolikus Óvoda átadóünnepségén.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Szent Anna Katolikus Óvoda átadásán Kistarcsán 2020. szeptember 4-én. (MTI fotó: Mónus Márton)
    
Soltész Miklós elmondta, a kormány elindított egy egyházi óvodai programot, amelynek a keretében a református egyház 30 milliárd forint, a katolikus egyház 67 milliárd forintot, az evangélikus egyház pedig 9 milliárd forint támogatást kapott.

Soltész MiklósSelmeczi Zoltán, a váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának főigazgatója, Juhász István polgármester, Marton Zsolt, a fenntartó Váci Egyházmegye püspöke, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Vécsey László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Lukács-Kéméndi Ágnes óvodavezető és Tarnai Richárd a Pest megyei kormánymegbízott (b-j) átadja a Szent Anna Katolikus Óvodát Kistarcsán 2020. szeptember 4-én. (MTI fotó: Mónus Márton)
    
Az államtitkár közölte, hogy 2010 óta több mint 16 ezerrel nőtt az óvodai férőhelyek száma és kitért arra is, hogy a teljes termékenységi arányszám is emelkedett, a 2010-es 1,25-ről 1,5-re, ami azt jelzi, hogy jó irányba halad a kormány családpolitikája.

Soltész Miklós A Szent Anna Katolikus Óvoda Kistarcsán az átadás napján, 2020. szeptember 4-én. (MTI fotó: Mónus Márton)
    
Erről szólva hozzátette, hogy a házasságkötések száma is változott, a 2010-es 36 ezerhez képest tavaly már meghaladta a 65 ezret, miközben a válások száma csökkent, 2010-ben még 23 800, 2019-ben viszont már csak 17 400 válást rögzítettek.
    
Nem elhanyagolható, hogy az abortuszok száma a 2010-es 40 500-ról mostanra 25 800-ra csökkent, ami még mindig sok, és  küzdünk a további csökkenés érdekében" - hangsúlyozta Soltész Miklós.

Soltész Miklós A Szent Anna Katolikus Óvoda Kistarcsán az átadás napján, 2020. szeptember 4-én. (MTI fotó: Mónus Márton)
    
Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy egy katolikus óvodában olyan pedagógusokra lehet bízni a gyerekeket, akik maguk is hívők, tudják, mi a jó és mi a rossz, ezért a jó irányba próbálják terelni a gyerekeket.
    
Az új óvodát és használóit Marton Zsolt, a fenntartó Váci Egyházmegye püspöke áldotta meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!