Soltész Miklós: Továbbra is nagyon nehéz feladat előtt állunk

Továbbra is nagyon nehéz feladat előtt állunk a koronavírus-járvány miatt, a fegyelmezettség fenntartásával a kórházakban és az idősotthonokban a tragédiák elkerülhetőek és alacsony szinten tartható a fertőzés - hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke a Bethesda Gyermekkórház udvarán tartott sajtótájékoztatón 2020. május 7-én. A Magyar Református Szeretetszolgálat tízezer arcvédő pajzsot adományoz kórházaknak, diakóniai és határon túli intézményeknek. Balról Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, jobbról Beszterczey András, a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Iroda vezetője. (MTI fotó: Illyés Tibor)

Soltész Miklós, aki a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke, erről annak kapcsán beszélt, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat tízezer arcvédő pajzsot adományoz kórházaknak, diakóniai és határon túli intézményeknek.
    
Az államtitkár azt mondta: most még jobban felértékelődik a kórházakban és az idősotthonokban dolgozók munkája, mert sokan úgy érzik, mintha a járványnak vége lenne, már nem is lenne akkora nagy baj, és így a figyelem lankad, ami pedig a legnagyobb problémát okozhatja.
    
Látjuk, hogy mi történt a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában. A fenntartó „teljes alkalmatlansága miatt" megbetegedések és halálesetek történtek - tette hozzá.
    
Soltész MiklósJuhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója (j) jelképesen arcvédő pajzsokat ad át Velkey Györgynek, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatójának (b) a kórház udvarán 2020. május 7-én. A Magyar Református Szeretetszolgálat tízezer arcvédő pajzsot adományoz kórházaknak, diakóniai és határon túli intézményeknek. Középen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke. (MTI fotó: Illyés Tibor)

Soltész Miklós hangsúlyozta, a felelősség „elképesztően nagy", és köszönetet mond azoknak, akik a továbbiakban is felajánlásaikkal segítik a frontvonalban dolgozók munkáját.
    
Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója arról beszélt, hogy a járványnak hosszú távon a legfontosabb hozadéka az összefogás, és szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy nem szabad elveszíteni a figyelmünket. „Fáradhatatlanul kell tovább küzdenünk és kell tovább fenntartanunk azokat a készültségeket, amiket kialakítottunk" - fogalmazott Velkey György, hozzátéve, a készültséget fokozni is kell, hiszen a társadalomban van egyfajta nyitás.
    
Beszterczey András, a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának vezetője elmondta, nagyon értékes adomány számukra az ezer arcvédő pajzs, hiszen kétezer bentlakásos férőhelyet tartanak fenn. A református egyháznak összesen hatezer ilyen férőhelye van - tette hozzá.
    
Beszterczey András azt hangsúlyozta, nem szabad lankadni, hiszen egyre nagyobb a kockázat.
    
Juhász Márton, a szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója elmondta, az arcvédő pajzsokat az NHKT anyagi támogatásával gyártatták le.
Az adomány értéke mintegy hárommillió forint.
    
A magyar gyártmányú arcvédő pajzsokból háromszázat kap a Bethesda Gyermekkórház, ezret a református egyház diakóniai irodája által fenntartott intézmények, a Karitatív Tanács hat szervezete egyenként ötszázat, valamint állami és civil szervezetek által működtetett intézményekhez és a határon túliaknak is juttatnak belőle. Kárpátaljára és Erdélybe ezer-ezer arcvédő pajzsot küldenek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!