A „spirituális újraindítást” is szolgálta az eucharisztikus világkongresszus

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője hétfőn az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott: a járvány utáni a lelki megerősítést, a „spirituális újraindítást” is szolgálta az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus.

Simicskó István

Felidézte: Ferenc pápa Hősök terén mondott szentmiséjét mintegy 250 ezer ember hallgatta a helyszínen. A szentatya évtizedek óta nem utazott személyesen eucharisztikus világkongresszusra, óriási elismerése ez a magyar népnek – mondta.

A pápa jelenlétével is bátorítást adott hitünknek, kiállásunknak értékeink mellett, hagyományaink megőrzéséhez és a családok védelme mellett is szólt. Elmondta, hogy a család nem áll másból, mint apa, anya, gyermek és pont – fogalmazott a frakcióvezető.

Simicskó István fontosnak nevezte a katolikus egyházfő szavait, és azt, hogy az egész keresztény világ lássa és hallja mindezt. Jelentősnek nevezte azt is, hogy Ferenc pápa Áder János köztársasági elnökkel szót ejtett a teremtett világ iránti felelősségről, a ma emberének küldetéséről és missziójáról is.

Soltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára válaszában megerősítette: évtizedekig nem volt példa arra, hogy egy pápa elment volna a kongresszusra.

Úgy fogalmazott: Magyarország azért kapta meg a rendezés jogát, mert a családok, a hagyományos értékek és a kereszténység tanításai mellett az ország többsége kiáll.

A pápa látogatását úgy értékelte, hogy a szentatya az ország mellé állt. Miközben az egész ország felé köszönetet mondott, addig „Gyurcsány Ferencék és az egész DK” azon a héten folyamatosan a keresztényeket gyalázta.

***

Simicskó István Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására is reagált hétfőn a parlamentben. Mint kifejtette, a kormány világos nemzetstratégia mentén dolgozik. A baloldali kormányzás időszakából felelevenítette a határon túli magyarok kettős állampolgárságának elutasítását, a 13. havi nyugdíj elvételét, az ország gazdasági csőd szélére juttatását, valamint azt, hogy 2006. október 23-án az emberek közé lövettek, melyeket „nemzetellenes cselekedetnek” minősített.

A kormány ezzel szemben 2010 óta világos nemzetstratégia mentén dolgozik, azért küzd, hogy a magyar emberek biztonságban élhessenek, boldogulhassanak – foglalta össze.

A kormány a koronavírus-járvánnyal szemben is időben hozta meg a szükséges intézkedéseket, sikeresen végezte munkáját a harmadik hullám alatt, és felkészült a negyedik hullámra is – vélekedett. Biztatónak nevezte az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, a 4,2 millió foglalkoztatottat, majd hangsúlyozta, hogy az adatok mögött felelős kormányzati döntések vannak.

Simicskó István az elkövetkező időszak óriási kihívásának nevezte a migrációt és azt mondta: a kormány mindent meg fog tenni azért, hogy védelmezze a határt.

A frakcióvezető szerint legalább ennyire fontos a gyermekek védelme, a gyermeket nevelő családok támogatása, a nyugdíjprémium, a 13. havi nyugdíj visszaállítása, emellett a fegyveres és rendvédelmi szervek hathavi fegyverpénzének kifizetését is példaértékűnek tartja.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!