Számunkra a magyar polgárok védelme az első!

Az „Egyes törvényeknek a jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekkel kapcsolatos módosításáról” szóló „STOP Soros törvénycsomagnak” is nevezett, Pintér Sándor belügyminiszter által előterjesztett javaslat (Szövege: PDF) parlamenti vitájában a KDNP képviselőcsoportjának vezérszónoka hangsúlyozta: a jogellenes bevándorlás elleni küzdelem szükséges a magyar lakosság, a nemzeti szuverenitás, a magyar kultúra és a magyar identitás megvédése érdekében. Az alábbiakban Aradszki András felszólalását közöljük.

Aradszki András

 

Aradszki András frakcióvezető-helyettes (KDNP): - Fontosnak tartom elmondani a vezérszónoklatom elején azt, hogy a törvényjavaslat a jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekről szól. Azért fontos ezt aláhúzni, mert az elmúlt években, főleg 2015-től kezdődően, amikor az illegális bevándorlás egyre nagyobb mértéket öltött nemcsak Magyarország irányába, hanem Európa többi része felé is, sajátos keveredése történt a fogalmaknak. A jogszabályt követő emberek kettéválasztották az illegális bevándorlást és a menekültkérdést, azaz a migráció jogszerű alkalmazását. Úgy gondolom, hogy amiről szó van, az azért fontos, mert arra nem volt igazán felkészült Európa, hogy kezelje ilyen nagyszámú jogellenes bevándorló érkezését. Számos válasz született erre Európában. Voltak olyan válaszok, amelyek azt mondták, hogy nem kellenek a határok, mindenkinek alapvető joga, hogy a lakóhelyét megváltoztassa, s joga van arra is, hogy kedvezőbb életkörülmények céljából bármikor bármelyik országba, Európába bejöhessen. S természetesen ott voltak a hatályos jogszabályok, amelyek a schengeni szabályok és a hatályos menekültügyi eljárások értelmében ezt a fajta értelmezést jelentősen korlátozták, korlátozzák, sőt szöges ellentétben állnak ezzel az értelmezéssel.

Úgy gondolom, Európának közös érdeke, hogy az illegális bevándorlást ne engedje meg! Ezért születtek azok az európai szintű jogszabályok, amelyek a schengeni határokon lévő országokat kifejezetten arra kötelezték, hogy Európa határát nagyobb erővel és nagyobb szakmai, jogi képességgel védelmezzék. Magyarország is egy ilyen ország! Nekünk is van schengeni határunk Ukrajna, Szerbia, Románia és Horvátország irányában, így nekünk alapvető kötelezettségünk volt, hogy először fizikai határvédelmet alakítsunk ki, majd azt követően a jogi határvédelem eszközeit is megteremtsük, amit a magyar parlament a kormány beterjesztése alapján időben és hatékonyan meg is tett. Ma már ott tartunk, hogy Magyarország a schengeni határ védelme tekintetében példaként említett ország, az általunk felhasznált módszerek, más országok által is szívesen átvett technikák. Magyarország azt is megtette, hogy a schengeni határtól távolabb, Macedóniában is segítette az illegális bevándorlás elleni küzdelmet. Mert nemcsak nekünk, az Európai Unión belül élő polgároknak nem jó az illegális bevándorlás, hanem világossá vált az elmúlt időszakban, hogy nem jó azoknak sem, akik nem tagjai ugyan az Európai Uniónak, de jelentős terheket kénytelenek elviselni az illegális bevándorlás kapcsán. Gondolok itt Macedóniára, vagy arra, hogy a legutóbbi híradások alapján Bosznia-Hercegovinában áldatlan állapotok vannak, és az ottani kormányzás potenciális képessége ennek a megoldásához kevésnek bizonyulhat, ezért ott akár humanitárius katasztrófa is kialakulhat, főleg ha úgy nézzük, hogy az a Horvátország, amelyik sokáig gyalázta Magyarországot a határvédelmi intézkedések megtétele miatt, ma azt mondja, hogy Horvátországból nem válik olyan terület, ahová bárki beléphet, és az ehhez szükséges intézkedéseket a mostani horvát kormány meg fogja tenni.

A jogellenes bevándorlás elleni küzdelem szükséges a magyar lakosság, a magyar szuverenitás, a magyar kultúra és a magyar identitás megvédése érdekében. Nem gondolhatunk másra, csak az európai uniós közelségünkre, meg arra, hogy számunkra a magyar polgárok védelme az első. Ezért is szükségesek az előterjesztésben megfogalmazott törvényi módosítások, hogy még hatékonyabban tudjuk a magyar érdekeket képviselni, még hatékonyabban tudjuk a magyar polgárok érdekeit és védelmét szolgálni.

A most benyújtott törvényjavaslatnak, illetve a benne foglalt rendőrségi és menedékjogi törvény módosításának az is az indoka, hogy az elmúlt három-négy-öt évben kiderült: az illegális bevándorlás nem szervezetlen dolog, nem spontán kialakult valami, hanem igenis vannak olyan szervezetek, amelyek készek arra, hogy több tízezer, több százezer, de akár több millió embert is eljuttassanak olyan államokból, ahol az életüket, a létüket veszély nem fenyegeti. Tehát nem jogosultak a menekültügyi ellátásra és biztonságra, hanem illegális bevándorlóként árasszák el ezt a kontinenst, amelyik talán a legvédtelenebb a többi kontinenshez képest az illegális bevándorlással szemben. Ezek a módszerek, ezek a szerveződések, ezek a struktúrák, ezek az anyagi eszközök, ezek a tevékenységek egyre inkább követhetővé és nyilvánvalóvá váltak az elmúlt időszak alatt, amire a kormánynak nagyon helyesen reagálnia kell. Határozottan meg kell hozni a Magyar Országgyűlésnek egy olyan szabályozást, amely figyelmezteti az ilyen tevékenységet folytató személyeket és szervezeteket, hogy ez kifejezetten jogellenes lesz! Most már nem arról beszélünk, hogy lehet játszani a jogszabályi értelmezésekkel, vissza lehet élni a jó szándékúan megalkotott jogszabályok esetleges hibáival, úgymond kiskapuival, hanem egyszerűen arról van szó, hogy preventív módon, preventív jelleggel egy zárt rendszerben, fontos esetleírás bemutatásával, illetve jogszabályi keretekbe történő beemelésével meg tudjuk őket büntetni, ha az illegális bevándorlást továbbra is támogatják, és ezáltal veszélyeztetik Magyarország biztonságát. Ne felejtsük! Az illegális bevándorlás forrása a terrorizmusnak! Erre számos példa volt a nyugat-európai országokban. A szerencsének és a szerencsén túl a kormány és az arra hivatott szervek áldozatos munkájának köszönhetően ilyenfajta események Magyarországon nem következtek be. Ez köszönhető a fizikai határvédelemnek és köszönhető a jogi határvédelemnek, és remélhetőleg köszönhető lesz a benyújtott javaslat elfogadása után az új jogi szabályozásnak is.

Az  illegális bevándorlás elleni jogszabályalkotásnak fontos lépése előtt állunk, amikor ezt a törvényjavaslatot tárgyaljuk. Ez a törvényjavaslat hatékonyan, világosan és egyértelmű szabályok mellett biztosítani tudja azoknak a tevékenységeknek a szankcionálását, amelyek elősegítik Magyarország biztonságát veszélyeztető illegális bevándorlást. Megfelelő erős és biztos társadalmi támogatottság van. A Kereszténydemokrata Néppárt a benyújtott törvényjavaslatot támogatni fogja! 

(Taps a kormánypárti padsorokban.)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!