Szászfalvi László: „Grandiózus és lenyűgöző" a magyar kormány nemzetpolitikája

Évről évre jelentősen bővülő források állnak rendelkezésre a határon túli magyarság támogatására - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt hétfőn Budapesten.

Szászfalvi László (KDNP) országgyűlési képviselő (Archív fotó)

A nemzetpolitikai államtitkár kifejtette: 2010 előtt 9,1 milliárd forintot fordított az akkori szocialista-liberális kormány nemzetpolitikai célokra, ezt követően a határon túli támogatások összege folyamatosan nőtt, és azóta megtízszereződött. Látványos a különbség - értékelt.

Rámutatott: a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kezelt előirányzat 2019-ben a duplájára nőtt, és meghaladta a 70 milliárd forintot.

Szászfalvi László (KDNP) szerint a Bethlen Gábor Alapkezelőről szóló beszámoló teljes mértékben tükrözi a kormányzat elkötelezettségét.

A politikus „grandiózusnak és lenyűgözőnek" nevezte a magyar kormány nemzetpolitikáját. Sokat beszéltek arról, hogy újra kell egyesíteni a magyar nemzetet, ez megtörtént, és most a nemzetépítés folyamata zajlik - mondta.
    
Potápi Árpád János válaszában kiemelte: az összefogás irányába szeretnék „tolni" a külhoni magyar pártokat, akkor van nagyobb sikerük, ha valamilyen módon együtt jelennek meg a voksolásokon. Megjegyezte: Biharban és Szatmárban az RMDSZ jelöltjére egy másik magyar jelöltet „ráindítani", az nemzetárulás.

********************************

Hogyan segíti az áfacsökkentés a családok otthonteremtését?

Szászfalvi László (KDNP) a családok segítésének újabb módozataira kérdezett rá. Szólt a korábbi intézkedésekről, a többi között a családi adókedvezményről. Emlékeztetett a hitelmoratórium bevezetésére is a járványhelyzetben, majd annak meghosszabbítására.
    
Kijelentette: a KDNP támogatja, hogy januártól az újépítésű lakások áfája 5 százalékos legyen. Hogyan segíti ez a családok otthonteremtését? - kérdezte.
    
Zsigó Róbert államtitkár rámutatott: az eddigi családtámogatásokon túl januártól továbbiakkal segítik a családokat. Az újépítésű lakások 5 százalékos áfáján túl azoknak, akiknek legalább egy gyermekük van és csokkal vásárolnak ingatlant, egyáltalán nem kell áfát fizetniük.
    
Emlékeztetett: 2011 óta legalább 20 százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv, több mit 33 százalékkal csökkent az abortuszok száma, a házasságkötések száma pedig 70 éves csúcson van.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!