Új óvoda épül Veszprémben több mint egymilliárd forintból

Új óvoda alapkövét tették le Veszprémben, az intézmény 1,2 milliárd forintból épül. A keddi ünnepségen a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke azt közölte, hogy a beruházás az országban másodikként valósul meg az óvodafejlesztési programban.

Soltész Miklós elmondta, az első evangélikus óvoda Kecskeméten épült a programban, a veszprémi jövő ősztől fogadja a gyermekeket.

Hozzátette,

az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda a régi, korszerűtlen óvodaépület helyén épül fel egy mintegy négyezer négyzetméteres telken.

 

Az államtitkár felidézte: a korábbi évtizedekben komoly kiállás kellett ahhoz, hogy egyházi fenntartású intézmények jöhessenek létre.

Mint mondta, elődeink küzdelme alapozta meg azt, hogy mára országszerte 250 ezer gyermek járhat keresztény felekezet által fenntartott intézménybe.

Nagy eredménynek nevezte, hogy az országban 270 óvoda épült vagy bővülhetett az óvodafejlesztési program révén.

Az alapkő okirat szövegében ez áll: a Veszprémi Evangélikus Egyházközség 2011-ben kapta meg Veszprém várostól használatba a korábbi, 1981-ben épült, most lebontott épületet. Ebben iskola működött 2006-ig, majd óvodává alakították át. Ebben az épületben működött az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda 2023 júniusáig, míg a régi épületet felszámolták, helyette teljesen új épül.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!