A választások közeledtével egyre több lehet a baloldali provokáció - Simicskó István a Magyar Nemzetnek

A járvány elleni küzdelem és a gazdaság újraindítása határozza majd meg az Országgyűlés tavaszi ülésszakát – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Dr. Simicskó István, aki arról is beszélt, hogy már látni a fényt az alagút végén, és hamarosan elhozhatja a nyitást a megfelelő átoltottság. Ugyanakkor arra kérte az állampolgárokat, addig is tartsanak ki a fegyelmezettségben. A KDNP frakcióvezetője szerint a választások közeledtével fokozódó provokációra lehet számítani a baloldaltól, amely eddig is képtelennek mutatkozott az összefogásra.

jövő héten kezdődő tavaszi parlamenti ülésszakra is még a járvány nyomja majd rá a bélyegét?

– A tavaszi ülésszak fő témája sajnos még a járvány elleni védekezés lesz. Azért dolgozunk, hogy az oltóanyag segítségével mielőbb sikerüljön legyőzni a pandémiát.

A gazdaság újraindítása is kulcsfontosságú, hiszen ez ad munkalehetőséget az embereknek, az állam számára pedig ez biztosítja a szükséges forrásokat. A parlamentben ezért támogatni fogjuk az újraindítási akciótervet.

A kormány már eddig is rendkívül fontos intézkedéseket jelentett be. Gondoljunk csak a lakásépítési áfa öt százalékra csökkentésére, a hárommillió forintos lakásfelújítási támogatásra, a bértámogatásokra a bajba jutott szektorokban, az orvosok és egészségügyi dolgozók példátlan mértékű béremelésére, a hiteltörlesztési morató­rium bevezetésére és meghosszabbítására, a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítésének megkezdésére, a 25 év alatti fiatalok szja-mentességének jövő évi bevezetésére vagy a kisvállalkozások megsegítésére kínált tízmillió forintos kamatmentes hitelre. Ezek az intézkedések mind komoly segítséget jelentenek.

Simicskó István

Alig több mint egy év van a választásokig. Az Országgyűlésben is kampányüzemmódra váltanak a pártok?

– A demokrácia törvényszerűsége, hogy a választások közeledtével egyre fokozódik a feszültség. Eddig sem volt egyszerű és békés a parlamenti munka, hiszen néhány baloldali képviselőtársunk meglehetősen sajátos eszközöket használt politikai haszonszerzés érdekében.

A fütyüléstől kezdve az obszcén táblák mutogatásán keresztül a krumpliszsák lengetéséig mindent láthattunk már.

Eddig is folyamatos támadás alatt voltunk, ez még a járvány legnehezebb időszakaiban sem változott, sőt még akkor is csak hátráltatni akarták a védekezést. Ahogy közelednek a választások, még több provokációra számíthatunk. Úgy vélem, mivel a kormánynak világos jövőképe van, eddig is sokat tett Magyarországért, helyes válságkezelési elképzelések mentén dolgozik és európai összevetésben is komoly eredményeket tud felmutatni, nyugodt lelkiismerettel mehetünk be a parlamentbe a tavaszi ülésszak folyamán is.

Régebben közvetítette a televízió a parlamenti üléseket. Mit gondol, jobb, hogy ma már nem látják az emberek, mi történik a Tisztelt Házban?

– Valóban jelentős stílusbeli változás érezhető a parlamenti viselkedésben és megszólalásokban, ezért szükséges volt a házszabály módosítása a rend fenntartása érdekében. Szerintem egy parlamenti vitát látva az emberek arra gondolnak, hogy a világ egyik legszebb épületében illik tisztességesen viselkedniük a megválasztott képviselőknek. Példát kell mutatnunk az embereknek a magatartásunkkal. Ha nem, annak negatív hatása van, és tovább csökken a politika presztízse is. Ha az emberek azt látják, hogy még a parlamentben is tiszteletlenség van, a politikusok nem tisztelik sem az intézményt, sem egymást, akkor ez a stílus továbbterjed a társadalomban is. Sajnos Nyugaton is azt látjuk, hogy romlik a parlamenti viselkedéskultúra színvonala.

Azt is megkockáztatnám, hogy sok fiatal baloldali politikus külföldi példákból vett ötleteket a saját akciói­hoz.

Fontos a figyelemfelkeltés, humort is lehet alkalmazni a parlamentben, de nem engedhető meg az obszcén viselkedés.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!