A védtelen civilek lemészárlása nem az iszlám vallás műve, hanem hit nélküli gyilkosoké

Izrael, veled vagyunk! mottóval kedden szolidaritási demonstrációt szervezett a gyöngyösi kis zsinagógában a Gyöngyösi Zsidó Hitközség, a Barankovics István Izraelita Műhely Egyesület és a Gyöngyösi Hit Gyülekezete a palesztin Hamász szervezet által október 7-én megtámadott Izrael népéért. Az eseményről a HEOL beszámolóját közöljük.

Weisz Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt pártalapítványának, a Barankovics István Alapítvány Izraelita Műhelyének elnöke az eseményre szóló meghívóban úgy fogalmazott: egyértelmű szándékunk a demonstrációval jelezni, hogy különböző felekezetek képviselői, zsidók és nem zsidók együtt emlékeznek meg az ártatlanul lemészárolt izraeli testvéreinkre, ezzel is jelezve, hogy ez az ügy nem kizárólag a zsidóké, nem csak Izraelé, hanem valamennyiünkké, hiszen a terror, a gyűlölet, az aljasság indított háborút a civilizáció ellen. Weisz Péter gyászmegemlékezésnek nevezte az eseményt a megjelentek köszöntésekor.

– Izrael és a zsidóság egyik legszentebb ünnepe a Tóra örömünnepe. Az aljas, nemtelen pribékek gyilkos támadása ezt az ünnepet szentségtelenítette meg. Hittel vallom, hogy ez nem a zsidóság elleni támadás. Hiszen a Tízparancsolat, benne a 'Ne ölj!' parancsolata, a hit és a szeretet az közös adománya annak, amit Európában zsidó-keresztény kultúrának hívnak. Ez a támadás a zsidó és keresztény közös kultúra, kétezer éves közös kincsünk, a szeretet elleni támadás. Nem hiszem, hogy ez az iszlám vallás támadása. Hiszen a Koránban az van, hogy ne bántsd a nőt és a gyermeket, és békével, fegyver nélkül fogadd azt, aki nem fegyverrel érkezik. Ez a mostani az Iszlám Állam, a Hamász, a Hezbollah és a terrorista mozgalmak tette a Hamász vezetésével. A támadók az első útjukba eső kibucban nőket erőszakoltak és gyilkoltak meg. A második kibucban 40 lefejezett csecsemőt találtak az izraeli katonák. A harmadikban mindenkit lemészároltak. Egy diszkóban 260 fiatalt öltek meg, akiknek a fele külföldi, a negyede arab volt. A mai ittlétünk azt bizonyítja, hogy azok az értékek, amiket mi közösen vallunk, elsősorban a szeretet, talán úrrá tud lenni a helyzeten – bizakodott Weisz Péter.

A zsidó hitközségi elnök kijelentette, hogy Európa és annak vezetése bűnt követett el. 

– Nem migránsok jöttek a kontinensre, hanem asszonyok nélküli, kiképzett gyilkosok. Senki ne gondolja, hogy a történtek csak a zsidóság ellen irányulnak. A terrorizmust támogató Irán legfőbb vallási méltósága bemondta a tévében: a zsidók, a keresztények el kell, hogy tűnjenek a süllyesztőben, mert az iszlám ideje jön. Az Európai Unió a katasztrofális irányítása miatt élhetetlenné vált. Minden nap imádkozom azért, hogy az Örökkévaló hosszú életet adjon Magyarország miniszterelnökének. Európában ugyanis hazánk az egyetlen állam, ahol bár szintén akartak 1600-an tüntetni a Hamász gyilkosait éltetve, de a magyar kormány nem engedte azt, mondván: nemcsak a terrorizmus bűncselekmény, hanem annak a hirdetése is. Hittel vallom, hogy szenved a palesztin nép, de nem az izraeli katonaságtól, hanem a saját vezetőitől, a Hamásztól. Arra kérem őket innen, a távolból, hogy adják ki a gyilkosaikat, mert mi nem a palesztin népre haragszunk, hanem a gyilkosokra. Azt nyilatkozta tegnap Mahmúd Abbász, a palesztin Fatah vezetője, aki egy hete még hallgatott, hogy az elkövetők nem palesztinok, nem a vezetőik, és felszólította őket arra, hogy engedjék el a túszaikat. Ha nyögvenyelősen is, de ezzel talán elindult valami a rendezés felé. Hétfőn egy ezer fős palesztin csoport 250 ezer dollár jutalmat tűzött ki annak, aki megmondja, hol vannak a túszok, és segít elkapni a Hamász gyilkosait. Mert ezek nem katonák, hanem hit nélküli, kiképzett gyilkosok. Azért imádkozom, hogy az unokáim egy szebb Európára nőjenek fel. Bennünket, zsidókat, és a keresztényeket a két vallás 99 százalékban összeköt, mert az Ige azonos: szeresd az Örökkévalót és szeresd az embert! Utóbbiban nincs különbségtétel se az ember vallása, se a bőrszíne, se más alapján. Ez most súlyosan sérült. Azért vagyunk itt, hogy ez többé ne forduljon elő – fogalmazott Weisz Péter.

A cikk ITT folytatódik.

(Fotók: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!