A végzős fiatalok háromnegyede a katonai hivatást választja

A Honvédelmi Sporttábor Elite Challenge Cadet Edition 4. napjára Bogádra hívták a szervezők a sajtó képviselőit, hogy megismerkedhessenek a táborral, a kiképzéssel, illetve a néhány napot itt töltő diákokkal. Az eseményen részt vett Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője is.

A Honvédelmi Sportszövetség az idei nyáron is megrendezi a hazafias és honvédelmi nevelést megvalósító táborait. A Honvéd Kadét Program keretein belül több mint 120 köznevelési intézmény kadétjai számára biztosítanak lehetőséget speciális nyári táborokon való részvételre. Ezen program keretein belül a legkiemelkedőbb kadétok részt vehetnek az Elite Challenge Cadet Edition elnevezésű táborban, ahol a rohamlövészet alapjaival ismerkedhetnek meg az öt nap alatt, bentlakásos formában.

Simicskó1

Az eseményen részt vett Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője. Mint elmondta, 2017-ben hozták létre a sportszövetséget, amelynek az a küldetése, hogy a fiatalokat szólítsa meg a hazaszeretet és a haza védelmének nevében. A haza védelme közös ügyünk, szeretnék, ha ennek jövője is lenne, ezért a fiatalok kulcsfontosságúak ebben a tekintetben.

A bogádi táborra összesen húsz fiatal jelentkezett, ide a legjobb teljesítményt nyújtó kadétok jöttek el, köztük egy lány is, aki a kiképzők szerint jól állja a sarat. 

A tábor központja Pécsváradon van, a programban többek között szerepelt lövészet, menetgyakorlat, illetve Bogádon vízi feladatokat oldottak meg. 

Tábor

– Ezek az ismeretek és próbatételek a kadétok fejlődését és állóképességük fejlesztését szolgálják. A program sikerességét jelzi, hogy induláskor mindössze három iskola vett részt a táborokban, most pedig 120 intézményből jelentkeztek kadétok. A Magyar Honvédség számára is fontosak ezek a táborok, hiszen a jövő hivatásos katonáit láthatjuk itt viszont. Jelenleg 7200 kadétunk van, a nyomon követés során pedig azt látjuk, hogy a végzős fiatalok 70-75 százaléka a katonai hivatást választja. 

Őri László, a vármegyei közgyűlés elnöke elmondta, jó látni, hogy Baranyában is egyre több hazáját szerető fiatal érdeklődik a honvédség iránt. 

– Most, hogy a szomszédunkban több mint egy éve háború dúl, a biztonság mindannyiunk számára felértékelődött, azonban azt látnunk kell, hogy a biztonságunk nem egy adottság. Meg kell érte küzdenünk. A Honvédelmi Sportszövetség kezdeményezése jó lehetőség arra, hogy a fiatalok egy-egy képzés keretében megismerkedjenek a modern kori harcászat technikáival, eszközeivel, hiszen ezekből a fiatalokból kerülnek majd ki a hazájukért szolgálni kész katonák.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!