Vejkey Imre: Óriási dolog a paksi bővítés

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője kedden a parlamentben azt hangsúlyozta: Magyarország tiszta energiaellátása szempontjából óriási dolog, hogy a paksi bővítés immáron nem a papírmunkáról, hanem az építésről szól, így biztonsággal állítható, hogy a 2030-ass évek elején az új erőműblokkok megkezdhetik az energiatermelést.

Hozzátette: ez Európa legnagyobb nukleáris projektje, nemzetközi együttműködésben, hiszen számos állam cége, köztük közel száz magyar vállalkozása is részt vesz a projektben.

A paksi beruházás nyomán hazánk továbbra is a világ azon húsz országa között tud majd maradni, amelyek a károsanyag-kibocsátásuk csökkentésével párhuzamosan növelik a gazdasági teljesítményüket. Az új blokkokkal ugyanis évi 17 millió tonna szén-dioxid kibocsátását váltják ki, ami háromszorosa annak, mint amit a magyarországi erdők el tudnak nyelni évente – fogalmazott.

Vejkey Imre arról is szólt:

az európai energiaellátás válságának egyik fő oka az, hogy Brüsszelben az ügyet súlyosan átpolitizálták és átideologizálták.

Hozzátette: a kormány úgy gondolja, köztelezettsége az ország energiaellátásának biztosítása, és ennek része, hogy csökkentsük kitettségünket a nemzetközi energiapiacok felé.

Szavai szerint a nemzeti érdek azt kívánja, hogy növeljük a nukleárisenergia-kapacitásainkat, ehhez viszont újabb atomerőművi blokkokat kell építenünk.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!