Velencén tartotta meg jubileumi ünnepségét a kerekesszékes tánccsoport

1999-ben alakult meg a Gördülő Tánccsoport, amelyben minden táncos kerekesszékkel közlekedő mozgáskorlátozott. A tánccal megmutatják, hogy a kerekesszékbe kényszerült ember is tud teljes életet élni, fizikai korlátait legyőzve értékes, maradandó művészi alkotást létrehozni.

Kató László, alapító (b1), Sárai Rita, a tánccsoport vezető koreográfusa (b2) és Soltész Miklós (KDNP), egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár (j) beszédet a kerekesszékes tánccsoport jubileumi ünnepségén (Velence, 2019.03.17. KDNP fotó: Váli Miklós)

A Gördülő Show színes repertoárján a legkülönfélébb stílusú és műfajú táncok szerepelnek a néptánctól a kán-kánig, a keringőtől a modern showtáncig. Szabadidős programjaik közül kiemelkedik a Velencei-tónál szervezett integrált Családi Vitorlás Nap, valamint a Gördülő Élménynap, amelynek keretében kirándulásokat, városnéző sétákat, túrákat szerveznek.

Soltész MiklósA kerekesszékes tánccsoport jubileumi ünnepsége (Velence, 2019.03.17. KDNP fotó: Váli Miklós)

A jubileumi ünnepségen a rendezvény fővédnöke, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke mondott beszédet.

Soltész MiklósA kerekesszékes tánccsoport jubileumi ünnepsége (Velence, 2019.03.17. KDNP fotó: Váli Miklós)

Soltész MiklósTóparti Rehabilitációs Központ