Mit védünk a kerítéssel?

A fenti kérdést tette fel a kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, melyre az ugyancsak kereszténydemokrata államtitkár válaszolt a kormány nevében februárban a parlamentben.

kdnp.hu - Bartha-Szabó József; Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd és Földi Imre

Hoffmann RózsaHOFFMANN RÓZSA (országgyűlési képviselő, KDNP): - Tisztelt Országgyűlés! 2018 minden bizonnyal olyan év lesz, amelyben intenzitásában erősödik és megmarad az a jelenség, amelyet migrációnak, bevándorlásnak vagy éppenséggel legújabb kori népvándorlásnak nevezünk, és amely a magyar emberek nagy többségének véleménye szerint, így a Kereszténydemokrata Néppárt és a Fidesz szerint is nem jó, hanem rossz dolog. Ellenkezik az ember alapvető természetével! Az ember már csak olyan, hogy miközben tiszteletben tartja társait, elfogadja, hogy sokan sokfélék vagyunk, komfortérzete azt kívánja, hogy olyanokkal éljen, olyanokkal lakjon együtt, akik hasonló mentalitásúak, mint ő maga. És ha erre nincsen lehetősége, akkor védekezni fog fallal vagy kerítéssel!

- A kerítés az elmúlt időszak PC beszédének az átok-, szitokszava lett, a mi meggyőződésünk szerint pedig védelmet jelent az értékeinknek. Arról szeretnék most szólni, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt szerint és a keresztény emberek szerint mit védünk a kerítéssel ebben a migrációs időszakban. Először is biztonságunkat, az európai és a magyar emberek biztonságát, mégpedig az integrációra képtelen tömegekkel szemben. Igenis védjük a magyar és az európai emberek életét is, és hogy erre milyen nagy szükség van, azt az elmúlt időszak terrorcselekményei sajnos fájdalmasan megmutatták! Védjük tehát az életünket azok ellen, akik szerint „igaz hitre” kellene téríteni bennünket, és ennek az igaz hitre térítésnek az érdekében akár az életünk kioltása sem bűn. Védjük az asszonyainkat, lányainkat; az asszonyainkat, akiknek a keresztény hit szerint az oltár előtt a férfi azt fogadja, hogy szeretlek és tisztelni foglak mindaddig, amíg a halál el nem választ. Azok, akik most elárasztják Európát, nem így gondolkodnak! Védjük a családeszményünket is, azt a családot, amely egy férfi és egy nő szerelméből született gyermekekkel együtt alkot közösséget, és nem azt a családot, ahol több asszonnyal él egy férfi.

- Arról beszélek, amiket a keresztény értékek körébe sorolunk, amellyel a magyar lakosság 78 százaléka azonosul, még akkor is, ha ő maga esetleg nem vallását gyakorló, hívő keresztény ember. Nézzünk néhányat ezekből! Védenünk kell azokat az erkölcsi értékeket, amelyeket nagyrészt a tízparancsolat is magában foglal, hogy ne ölj, embertársadat tisztelt, apádat és anyádat! Mondj igazat, akkor is, ha sajnálatos módon itt a magyar Országházban naponta vagy hetente találkozunk olyan jelenséggel, hogy felkent képviselők nem mondanak igazat. Az adott szónak a szentségét védjük, valamint a tulajdonunkat, hogy ne vedd el a másét,  - bizony ez is védelemre szorul! Ne alázd meg a másikat, hallgasd végig türelmesen, ne vágj a szavába! Mindez a kultúránknak, keresztény értékeinknek része, akárcsak a viselkedési, étkezési szabályaink. Igen, szeretjük a disznóhúst, meg is esszük, és nem szeretnénk olyan körülményeket, hogy ennek az élvezetnek akár az életünk is áldozatul eshet! Védjük az egyenlő jogokat, a munka becsületét, és a pénz nem mindenek felett való tiszteletét vagy imádatát!

- És akkor nézzük azokat a keresztény értékeket, amelyek a hívő emberek számára különösen fontosak: templomaink védelme, úgy is, mint műemlékek, úgy is, mint szakrális helyek; a kereszt falra helyezése azokon a helyeken, ahol ez illik; festészetünk, szobrainkat, amely ábrázolja szentjeinket, Bachnak, Händelnek és a többieknek a zenéje, amely teljessé teszi az életünket;  a könyvek, az irodalom, elsősorban a Biblia, amely nélkül az életünk egész más volna. Mindazt védjük tehát, amelyet Európa felhalmozott a kereszténység kétezer éve alatt, és a magyarság megőrzött, ápolt és az utolsó nyolc évben sikerre vitt.

- Választás lesz, sorskérdés lesz, sorsfordulat, nemcsak a magyaroknak, hanem Európa számára is, ezért nagyon fontos, hogy ezeket világosan lássuk! Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

***

Soltész MiklósSOLTÉSZ MIKLÓS (az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, KDNP) - Tisztelt Képviselő Asszony! Valóban, a kereszténydemokraták is azt szolgálták, segítették az elmúlt években, amit könyörögve kértek közel-keleti egyházi vezetők, közel-keleti karitatív vezetők, azaz a helyben maradás segítségét, a helyben segítést, és mindannak, amit a háború elpusztított, a helyreállításában való segítséget. Ezzel a kéréssel egyébként a magyar emberek több mint 80 százaléka teljes mértékben egyetért, és tulajdonképpen ezzel a kéréssel, a Közel-Keleten szenvedő keresztény embereknek a kérésével megy szembe, a magyar emberek nagy többségének, több mint négyötödének a kérésével megy szembe az ellenzék, amely teljesen más húrokat penget, amely egyértelmű, hogy egyrészt Soros György kottájából játszik, másrészt pedig a brüsszeli bürokraták parancsát akarja Magyarországon végrehajtani.

- Érdemes ezért megnézni, hogy mik azok a pontok, amelyekből néhányat kiemelnék, amiket támogattak. Támogatják azt, ami a Soros-tervben benne van, hogy évi egymillió ember jöjjön Európába, és ezt kötelezően osszák szét, tehát így Magyarországra is sok-sok tízezer, százezer ember érkezzen évtizedek alatt, állandó, kötelező jelleggel. Támogatják azt is, hogy két éven keresztül 15 ezer eurót fizessenek a bevándorlók után, azaz minden egyes migráns után 9 millió forintot. Támogatják azt is, hogy politikai támadást kell indítani azokkal az országokkal szemben, akik mindezt nem fogadják el. Kimondható tehát, hogy mind szavakkal, mind pedig tettekkel a mostani ellenzék, legyen az parlamenti vagy parlamenten kívüli, nagyrészt támogatja Soros György tervét.

- De érdemes azt is megnézni mindezt miként támasztja alá Karácsony Gergely, aki csődgondnoknak jelentkezett az MSZP-nél. A következőt mondta: „semmiképpen se kerüljön sor határ menti kerítés építésére”. Szél Bernadett Soros-aktivista a következőt mondta: „ha elkezdünk arról beszélni, hogy lezárjuk a határokat, azzal semmire nem fogunk menni”. De Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök, aki már egyszer tönkretette az országot, ő is azt mondta: „teljesen értelmetlen hermetikusan lezárni a határt”. 

 - Képviselőtársaim! Azok a Jobbikos képviselők, akik most kiabálnak sokáig a keresztény értékek mellett álltak ki állítólag, az önök pártelnöke, miniszterelnök-jelöltje nemcsak azt mondta, hogy a kerítés helyett neki sokkal olcsóbb és hatékonyabb megoldása van, hanem tettekkel is az iszlámot támogatta, hiszen egy olyan terrorszervezethez látogatott el, ünnepeltette ott magát, a Szürke Farkasokhoz, amely terrorszervezet annak idején Ali Agcával együtt a II. János Pál elleni merényletet hajtotta végre. Önökről csak ennyit érdemes beszélni! Mindazok, akik ezt a tervet támogatják, egyértelmű, hogy Soros Györgyöt támogatják, a bevándorlást támogatják, a migrációt támogatják 80 százaléknyi magyar emberrel szemben! 

- Tisztelt Képviselő Asszony! Először is személy szerint önnek szeretném megköszönni azt a 12 éves küzdelmet, amelyben állta az ellenzéknek sokszor gyűlölettel teli vádaskodó hangnemét, állta azt a küzdelmet, amellyel felvette nemcsak ebben a témában, hanem sok más témában is a küzdelmet, a harcot az elmúlt közel másfél évtizedben. (Taps a kormánypárti padsorokban.) Szeretném megköszönni mindazoknak a kormánypárti képviselőknek is, akik ezzel a gonosz tervvel szemben állnak. Szeretném megköszönni annak a 80 százaléknyi magyar embernek a támogatását is, akik felismerték, hogy Sorossal és Brüsszellel szorgalmazott migráció elleni jogszabályokkal és kerítéssel is kell védekezzünk. Látható, hogy az ellenzék mindennek pont a fordítottját teszi, folytatásként is ezt akarják és ha kormányra kerülnek, akkor pedig, jól tudjuk, hogy lebontják a kerítést! (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!