Újabb rezsicsökkentés jöhet

Újabb rezsicsökkentésre készül a kormány – mondta Seszták Miklós (KDNP) nemzeti fejlesztési miniszter a Figyelőnek. Az interjúból az is kiderül, hogy megmarad a Déli pályaudvar, de fejlesztik Kelenföldet és felújítják a Nyugatit és a Keletit is.

 

Egyszerűbb lehet a rezsiszámla és kisebb a rezsi

A miniszter a gazdasági hetilapnak adott nyilatkozata szerint lát lehetőséget újabb rezsicsökkentésre is, de annak mértékéről nem kívánt nyilatkozni. Elmondása szerint ez az uniós kötelezettségszegési eljárás kimenetelétől, a várható gázáraktól függ, valamint attól, hogy az állami energiaportfólióval elérhető jobb szinergiák mekkora javulást eredményeznek a költséghatékonyságban.

A stratégia egyik kulcskérdése, hogy hol lesz az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. (ENKSZ) helye, szerepe – árulta el. A nagy cél az, hogy 2018-tól közel ötmillió fogyasztó egyetlen közüzemi számláról értesüljön a rezsivel kapcsolatos kiadásairól.

 

Megmarad a Déli pályaudvar

A miniszter elmondta: kormánynak fontos az M7-es kiszélesítése, és nem került le a napirendről a gyorsforgalmi utak fejlesztése sem. Most az a kérdés, mikor és milyen forrásból kezdődhet el a munka. Egy korábbi határozatban a fejlesztési elképzeléseket szedték össze, a legutóbbi kormányhatározat pedig arról szólt, mely projektekre áll rendelkezésre jelenleg anyagi forrás.

A Déli pályaudvart egyelőre nem fogják bezárni, de a MÁV működésével közvetlenül nem összefüggő vagy feleslegessé vált tevékenységeket (például a raktározást) elviszik onnan. Bővítik ugyanakkor a Kelenföldi pályaudvart, és elindul a Nyugati és a Keleti pályaudvarok rekonstrukciója. Kelenföld esetében a 4-es metróval kapcsolatos kötelezettségvállalás miatt van szükség a fejlesztésre, valamint „részben a várhatóan épülő nagykórház miatt" – fogalmazott Seszták Miklós.

A teljes interjú a ma megjelenő Figyelőben olvasható.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!