„A kormány bizalmával övezett alapkoncepció” már nem változik

Jól halad az új köznevelési törvény normaszövegének kidolgozása, így várhatóan egy hónapon belül a kormány asztalára kerül, és még az idén megszülethet a jogszabály – jelentette ki Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára gödöllői sajtótájékoztatóján. Az országjárás eddigi tapasztalatait firtató kérdésre válaszolva Hoffmann Rózsa azt mondta, hogy a várható változásokról szóló fórumokon még nem találkoztak „erős kritikai hanggal”.

Az államtitkár az új nemzeti köznevelési rendszer megismertetését célzó országjárásának harmadik állomásán, a gödöllői Szent István Egyetemen a város és környéke pedagógusainak, szülőknek és diákoknak tartott előadása után kijelentette: jövő szeptemberben életbe léphet az új törvény. Hozzátette, hogy noha még dolgoznak a normaszövegen, „a kormány bizalmával övezett alapkoncepció” már nem változik.

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság munkatársai ezekben a hetekben több ezer pedagógussal és oktatási szakemberrel találkoznak a köznevelési rendszer megújításáról szóló konzultációsorozaton. A fórum alkalmat teremt arra, hogy a pedagógusok elmondják véleményüket és választ kapjanak kérdéseikre. Az eddig megtartott rendezvényeket nagy érdeklődés kísérte. A koncepció ismertetése után legtöbben a tanügyigazgatás, a tartalmi szabályozás valamint a finanszírozás átalakítása, valamint a nemzetiségi, alapítványi, és a falusi iskolákat érintő változások iránt érdeklődtek. A hozzászólók a törvény tervezetét, annak irányát és értékrendjét támogatták.

Az országjárás eddigi tapasztalatait firtató kérdésre válaszolva Hoffmann Rózsa azt mondta, hogy a várható változásokról szóló fórumokon még nem találkoztak „erős kritikai hanggal”. Az oktatásban dolgozó szakembereket most elsősorban az foglalkoztatja, hogyan is működik majd az új rendszer. Az országjárás korábbi két helyszínén, Szombathelyen és Miskolcon, valamint Gödöllőn is sok pozitív visszajelzés hangzott el – emelte ki az államtitkár.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!