„A legnagyobb tragédia egy család számára a gyermek elvesztése”

Mécsest helyezett el a miniszterelnök és felesége vasárnap este az előző éjszakai diszkótragédia helyszínén, a budapesti Nyugati téren. Orbán Viktor szerint a történtek kiderítése után meg kell hozni a szükséges intézkedéseket – közölte a kormányfő szóvivője az MTI-vel. A belügyminiszter sajtótájékoztatóján bejelentette, a rendőrség öt ember vett őrizetbe a tragédia ügyében, mindannyiukat foglalkozás körében, több ember halálát okozó veszélyeztetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Szijjártó Péter a közleményében azt írta: a miniszterelnök a Nyugati téren újságírók előtt elmondta, hogy a legnagyobb tragédia egy család számára a gyermek elvesztése, „ilyen esetben mindenkinek a saját családja jut eszébe”. Orbán Viktor a legmélyebb együttérzéséről biztosította az elhunyt fiatalok családjait.

A miniszterelnök szerint fontos kideríteni, hogy mi is történt valójában, és a pontos tények ismeretében le kell vonni az általános tanulságokat, meg kell hozni a szükséges intézkedéseket – közölte a szóvivő.

+

Öt ember vettek őrizetbe

Öt embert vett őrizetbe a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen történt tragédia ügyében – jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter késő este tartott sajtótájékoztatóján.

Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya az MTI kérdésére elmondta: az öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője. Mindannyiukat foglalkozás körében, több ember halálát okozó veszélyeztetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A belügyminiszter jelenlegi jogszabályok felülvizsgálatát, továbbá átfogó ellenőrzéseket ígért. Pintér Sándor bejelentette, hogy fokozott ellenőrzések lesznek a hasonló rendezvények helyszínein, amelyeket a katasztrófavédelem, a rendőrség, a vám- és pénzügyőrség, továbbá a tisztiorvosi szolgálat munkatársainak bevonásával végeznek majd.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!