„Elment az eszük!”

A kormányzat továbbra is a hazugság politikáját folytatja – mondta az InfoRádiónak a Fidesz elnöke az Európai Néppárt brüsszeli tanácskozása után. Orbán Viktor szerint a megfelelő kormányzás vezethet ki a válságból, de a mostani politika a csőd felé visz. Kijelentette: a politikusnak az a dolga, hogy irányt mutasson, ne hazudozzon, beszéljen egyenesen, vonja be az embereket a vitákba, és kormányozzon. Az ország a nyílt víz felé sodródik, és a rossz kormányzás a legnagyobb átok, amit Magyarország a nyakába kaphat.

A csúcstalálkozók nem, csak a megfelelő kormányzás vezethet ki a válságból – mondta az InfoRádiónak adott interjúban Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint olyan kormányzásra lenne szükség, amely élvezi a nép támogatását, ott van mögötte a közbizalom, amelyről az emberek elhiszik, hogy képes összefogni az erőfeszítéseket, és azokat a megfelelő irányba tereli. Mindehhez megfelelő kormány is kell, de ma ilyen nincsen – közölte.

A kormányzat továbbra is a hazugság politikáját folytatja, nincs egy őszinte szava sem az emberek felé – emelte ki a volt miniszterelnök. Orbán Viktor hangsúlyozta: a kabinet egyetlen erőfeszítése az, hogy a saját felelősségét és hibáit leplezze, és a rossz kormányzás árát az emberekkel fizettesse meg. Ez a politika a csőd felé vezet – tette hozzá.

Elfogadhatatlan az a politikusi érvelés, amely nyavalyog, siránkozik, sajnáltatja magát, másra mutogat, és azt magyarázza, mit miért nem lehet megtenni – hangsúlyozta a volt kormányfő.

Hungarikum a megszorítás

A politikusnak az a dolga, hogy irányt mutasson, ne hazudozzon, beszéljen egyenesen, vonja be az embereket a vitákba, és kormányozzon. Az ország a nyílt víz felé sodródik, és a rossz kormányzás a legnagyobb átok, amit Magyarország a nyakába kaphat – fejtette ki Orbán Viktor.

Egész Európa a munkahelyek megvédése, a gazdasági növekedés, valamint a kis- és középvállalatok támogatása irányába fordul, miközben Magyarország rossz úton jár, mert egyetlen európai országként megszorításokat alkalmaz - mondta a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor hangsúlyozta: az Európai Néppárt vezetőségi ülésén olyan dokumentumot fogadtak el, amely a pénzügyi válság kérdésében a teendők közt első helyre teszi a munkahelyek megvédését.

A határozatban azt tanácsolják az európai országoknak, hogy csökkentsék az adókat és a kamatokat, helyezzék középpontba a kis- és középvállalkozókat, és minden erőfeszítést a gazdasági növekedés beindításának és fenntartásának rendeljenek alá. Ez az európai irány, és Magyarország a saját vesztébe rohan, ha az ellenkező irányba halad – vélekedett a volt miniszterelnök.

A pártelnök szerint az állami bürokrácia leépítésével, valamint a korrupció visszaszorításával teremthetők elő a Fidesz által javasolt jelentős járulékcsökkentés forrásai. Kifejtette: a Világbank tanulmánya szerint a bürokrácia európai szintre való visszavágásával három év alatt 7 százalékos gazdasági növekedést lehetne elérni, míg a Transparency International azt állapította meg, hogy évente 200 milliárd forint megy el a közbeszerzéseken és más csatornákon a korrupcióra.

Mielőtt a kormány elvenné a nyugdíjat vagy a 13. havi fizetést az emberektől, a saját háza táján kellene söpörnie – emelte ki Orbán Viktor.

A Fidesz kész megszavazni az Országgyűlésben a pártfinanszírozási törvényt - mondta a legnagyobb ellenzéki párt elnöke. Orbán Viktor ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy kormány előterjesztése a pártok költségvetési támogatásának a növelését írja el. Elment az eszük! - hangsúlyozta a volt miniszterelnök arra utalva, hogy gazdasági válság idején javasolja mindezt a kabinet.

A Fidesz támogat minden olyan pártfinanszírozás szabályozást, ami csökkenti a költségvetési támogatást és a politika költségeit, ezzel olcsóbbá téve a politikát az emberek számára –fejtette ki.

Orbán Viktor közölte, hogy a brüsszeli tanácskozáson a romák foglalkoztatásának növeléséről is volt szó. A Fidesz elnöke szerint a kormánynak közmunka és más nagy munkálatok megindításával a romák számára is elérhető munkahelyeket lenne érdemes létrehozni. A polgári kormány idején is volt erre példa, és a tapasztalatok jók – tette hozzá.

A beszélgetés itt meghallgatható.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!