1956 eszméire van szükség Rákosi örököseivel szemben

Harrach Péter szerint csak 1956 tiszta forradalmának szellemiségéhez méltón szállhatunk szembe azokkal, akik Rákosi örököseiként viselkednek. A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője Kecskeméten, az október 23-i megemlékezésen több száz ünneplő előtt mondott beszédében kijelentette: amikor 1956-ra emlékezünk, egy tiszta forradalom előtt hajtunk fejet.

Mindeközben azonban vannak „piszkos dolgok” Magyarországon: „Rákosi örököseiként” viselkedő emberek minden eszközt bevetve rágalmaznak, hazudnak és „videókat készítenek”. Velük kizárólag az ötvenhatosok szellemiségéhez méltón szállhatunk szembe annak érdekében, hogy élhető világot és tiszta Magyarországot teremtsünk – hangoztatta Harrach Péter.

A frakcióvezető azt mondta, a kecskeméti ünnepségen is vannak, akik részesei voltak az 1956-os eseményeknek. Ők személyesen is megélték azt a fellélegzést és szabadságérzést, amely a Rákosi által teremtett, minden becsületes polgárnak súlyos hátrányt és veszteségeket okozott nyomasztó világ után – ha rövid időre is – '56 októberében úrrá lett a magyar embereken. Hangsúlyozta: a forradalom és szabadságharc résztvevői valamennyien egyszerű, szabadságra vágyó és hazaszerető fiatalok, valamint tisztességes politikusok voltak. Nem csupán a bátorság, de egy normális élet iránti vágy is vezérelte őket, amikor vállalták a harcot.

Harrach Péter utalt arra: ahogy nekik, úgy a ma emberének is nélkülözhetetlen az egyén belső szabadsága, amely mindannyiunk számára megteremti a döntéshozatal szabadságát, és amelyet csak függőségeink tudnak korlátozni. Ez azonban csak egy szabad külső környezetbe és közösségbe ágyazva életképes – tette hozzá. Felidézte: 57 évvel ezelőtt Európa magára hagyta Magyarországot. Ma pedig újra hasonló jelenséggel találkozunk nemzeti vagyonunk visszaszerzésére és önállóságunk megőrzésére törekedve.

Elődeink erényeire, bátorságra, a szabadság szeretetére és őszinte szókimondásra van szükségünk, amikor kiállunk döntéseink mellett – mondta Harrach Péter, emlékeztetve arra, hogy az egységes Európa érdekében hazánk feláldozta szuverenitása egy részét, de ami megmaradt, azt megvédi. Úgy fogalmazott: „a dekadens világ képviselői Európát is megfertőzték”, nekünk azonban a kontinens hagyományos értékrendjéért kell küzdenünk, amelynek egyik letéteményesei vagyunk.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!