A Duna TV műholdján keresztül sugározna a Magyar Katolikus Rádió

A Duna Televízió műholdon továbbítaná a Magyar Katolikus Rádió adását, miután a médiahatóság szerdán a Klubrádiónak ítélte a 92,9-es budapesti frekvenciát. Cselényi László, a Duna TV elnöke szerint a televízió missziója sok tekintetben egyezik a Magyar Katolikus Rádió által közvetített értékkel, ezért tartják fontosnak, hogy segítsék a közműsorszolgáltató adásának terjesztését. Úgy véli: a Magyar Katolikus Rádió nem egyszerű imarádió; közműsorszolgáltatóként olyan tartalmat szolgáltat, amely megfelel az igényesség, a korszerűség és elfogulatlanság követelményének, a rádió által sugárzott tartalom ezzel a médiatörvény szerint is támogatható.

A televízió elnöke nem kívánja az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) döntését minősíteni, vagy annak törvényességét vitatni, de, mert a Magyar Katolikus Rádió a Duna Televíziónak évek óta komoly szakmai, stratégiai partnere, hozzásegíti az adót, hogy a műsorát műholdon keresztül sugározhassa mind az öt kontinensen. A Duna TV elnöke hangsúlyozta, hogy a sugárzás költségei nem terhelik majd az állami költségvetést, mert az a meglévő műszaki kapacitások átcsoportosításával megoldható. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a televízión keresztül lenne hallgatható a rádió műsora. A Duna TV ezzel a módszerrel biztosított helyet korábban a Magyar Rádió MR1 és MR2 csatornájának, és hasonló módon kötne szerződést a katolikus rádióval is.
 
Az ORTT szerdai ülésén a Klubrádiónak ítélte a frekvenciapályázatban megjelölt 92,9-es, az utolsó kiadható budapesti frekvenciát, amelyre a Magyar Katolikus Rádió is pályázott. A Magyar Katolikus Rádió lesújtva fogadta a pályázat elvesztésének hírét. Juhász Judit, a rádió vezetője akkor azt mondta: 2011. január közepén elhallgat a középhullámon a katolikus rádió, ezzel elvesztik országos lefedettségüket, és a határon túli magyarok, akik csak általuk hallgathattak rádión keresztül magyar nyelvű szertartásokat sem hallják őket. Csak azokon a frekvenciákon szólnak majd, amelyeket pályázat útján jövő januárig sikerül megszerezniük.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!