A Fidesz-KDNP visszaadja a fogyatékos szervezetek támogatását

Ha a Fidesz-KDNP kormányra kerül, a fogyatékkal élőket segítő szervezetek vissza fogják kapni azt a támogatási mértéket, amelyet 2009-ben megkaptak – közölte az ellenzéki frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője. Soltész Miklós (képünkön) sajtótájékoztatóján, amelyet Kósa Ádám Fidesz-KDNP-s európai parlamenti (EP) képviselővel együtt tartott hangsúlyozta azt is, hogy ha megnyerik a választásokat, segíteni, támogatni fogják a megváltozott munkaképességűek, illetve a fogyatékkal élők foglalkoztatását is.

Mint mondta, amíg az általuk előállított termékek nem kapnak támogatást, például a minisztériumok nem az őket foglalkoztató cégektől vásárolnak irodaszereket, addig ezek a cégek tönkremennek, a megváltozott munkaképességű dolgozókat pedig elbocsátják.

A politikus szerint az elmúlt években a fogyatékkal élő emberek ahelyett, hogy segítséget és támogatást kaptak volna, megvonásokat kellett, hogy elszenvedjenek, a szocialisták elmúlt nyolc éve csak kudarcként jellemezhető ezen a területen. Soltész Miklós kitért arra is, hogy 2005 óta folyamatosan csökken azoknak az intézményeknek a normatív támogatása, amelyekben fogyatékos emberek élnek.

Kósa Ádám a problémák között említette az akadálymentesítés határidejének folyamatos halasztását is: a szolgáltatásokhoz való hozzáférést december 31-ig kellene akadálymentesíteni, ám jól látható, hogy ebben az évben már képtelenség bármiféle eredményt elérni. A másik nagy csalódás a foglalkoztatás, hiszen míg az Európai Unióban a fogyatékossággal élő emberek 40 százaléka jut munkalehetőséghez, addig Magyarországon ez az arány 10 százalék. A politikus véleménye szerint a fogyatékosügy helyzetét az elmúlt nyolc évben nagyon jól szemlélteti, hogy a Szociális és Munkaügyi Minisztérium érintett főosztálya nem dolgoztat fogyatékkal élő embereket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!