A Fidesz kormányzása alatt egy talpalatnyi föld sem kerül külföldi kézre

Orbán Viktor szerint „a magyar föld jövője nem függ brüsszeli döntéstől, csak tőlünk”. Amíg Fidesz-kormány lesz, és abban ő személy szerint szerepet kap, egyetlen talpalatnyi föld sem kerül külföldi kézre – mondta a pártelnök

A Fidesz elnöke bejelentette, választásokat követően a Fidesz a Magosszal közösen kíván kormányt alakítani. Közölte, elkötelezett arra, hogy a választásokat követően a mezőgazdaságból élő családok sikeresek legyenek, és a vidéki életforma Magyarországon is felértékelődjön. A vidék megerősítése nemzeti ügy, a földre és a belőle élőkre támaszkodva válhat az ország erősebbé, mert a föld nemcsak kenyér, de abban gyökerezik a kultúra, a nemzet lelke is – mondta.

A termőföld kapcsán Orbán hangsúlyozta, amíg Fidesz-kormány lesz, és abban ő személy szerint szerepet kap, egyetlen talpalatnyi föld sem kerül külföldi kézre. Emlékeztetett, 2011-ben a földmoratórium lejár, és a Fidesz elkötelezett arra, hogy minden megtegyen a meghosszabbításáért, ám nem biztosan nem ez a termőföld megvédése egyetlen útjának – A termőföld megvédésében végre ne Brüsszelben bízzunk, hanem magunkban. Ahogyan a nyugat-európai országok el tudják érni, hogy csak saját gazdáik birtokolhassanak földet, úgy nekünk is ezt az álláspontot kell képviselünk – hangsúlyozta.

A nemzetközi szinten érzékelhető paradigmaváltásra utalva Orbán úgy fogalmazott, egyre többen ismerik fel, hogy világgazdaságra nézve a legnagyobb veszélyt a spekuláció jelenti, amit ki kell iktatni, s helyette a termelés bővítésén kell munkálkodni – Erről beszélt a francia elnök, amikor azt mondta, 25 százalékkal szükséges növelni az ország termelését, és mások is, amikor arra törekszenek, hogy külföldről hazavigyék a termelő vállalatokat. Ez a tendencia számunkra nem jelent mást, mint hogy a végre nem szembe, hanem hátulról – közölte a Fidesz elnöke.

Az elmúlt nyolc év kormányairól szólva elmondta, vagy bolond, vagy rosszban sántikál az a kormányzat, amelyik elkótyavetyéli a földet, s közben óriási hiteleket vesz fel, amint azt az előző kormányok tették. Úgy fogalmazott, Magyarország erőforrásai, a víz, de a tudás és a lelemény is felértékelődnek, ezeket meg kell védeni, az ezekkel pazarlóan bánó előző kormányokat pedig el kell számoltatni annak érdekében, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő.

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje figyelmeztette választóit: még nincs megnyerve a választás, mindenkinek el kell menni szavazni, egyéniben és listán is a Fideszre szavazni, hogy megfelelő felhatalmazással láthasson az új kormány munkához.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!