A főváros felelős a BKV katasztrofális helyzetéért

A KDNP fővárosi frakcióvezetője szerint újabb „kétes busztender” kiírása helyett mielőbb felelős vezérigazgatóra volna szükség „a tönk szélén lévő BKV-nál”.

Bagdy Gábor a Városháza udvarán megtartott keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, miközben a cégtulajdonos Fővárosi önkormányzat a működési feltételeket nem biztosítja, aközben kézi vezérléssel működteti a céget. A frakcióvezető közölte, szabaddemokrata főpolgármestert és a városüzemeltetéssel foglalkozó szocialista főpolgármester-helyettest egyaránt súlyos felelősség terheli a BKV jelenlegi helyzetének kialakulásáért.

Bagdy Gábor a BKV mostani, és korábbi vezetőségét is bírálta. Az előző vezetőket a több milliárd forintos botrányos tanácsadói szerződések miatt, a jelenlegit pedig azért, mert kiárusítja a közlekedési vállalat vagyonát.. Példaként említette, hogy a múlt héten az felügyelőbizottság állította le a Baross kocsiszín indokolatlan eladását.

A politikus szerint a tavalyi évet 15 milliárd forintos veszteséggel záró BKV katasztrofális helyzetben van, csakúgy, mint a cég elöregedett járműparkja. Bagdy Gábor úgy látja, az újabb busztender érdemben nem tér el az előzőtől, a pályázat értékelési szempontjai között egyetlen olyan elem sincs, amely korszerű, új járművek beszerzését támogatná.

A személyi ügyek terén is teljes káosz uralkodik a BKV-nál - közölte a frakcióvezető, rámutatva arra: február óta nincs felelős első számú vezetője a vállalatnak.

Bagdy Gábor úgy ítéli meg, amíg nem rendeződik a BKV finanszírozása, és nem választják le a tömegközlekedésért felelős cégről a 4-es metró beruházást, addig nincs remény arra, hogy a BKV szervezete megújuljon.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!