A hatékony kormányzáshoz nemzeti egység kell

A Fidesz frakcióvezetője szerint a parlamenti választás második fordulójának tétje az, hogy egy olyan hatékony, egységes és nagy legitimációval bíró kormány jöhessen létre, amely a lehető legrövidebb időn belül kivezeti az országot a válságból. Navracsics Tibor pártja elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: más a kormányzati politika üteme és hatékonysága, ha a nemzeti egység kereteiben folyik. A kisebb parlamentről és a kisebb önkormányzati képviselő-testületekről szóló előterjesztések lehetnek azok a kezdeményezések, amelyeket az elsők között, esetleg már a második forduló másnapján az Országgyűlés elé terjeszt a Fidesz és a KDNP.

A Fidesz frakcióvezetője azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz még idén kivezetheti a szuperbruttót, az ekhót és az evát, illetve, hogy a párt milyen konkrét lépésekkel szorítaná vissza a korrupciót és a bürokráciát, úgy reagált: az elnökségi ülésen alapvetően azzal foglalkoztak, hogy a második fordulóban minél nagyobb felhatalmazásra tegyenek szert, következésképpen nem beszéltünk kormányzati feladatokról. Azokról majd akkor beszélnek részletesen, ha megvan a választók felhatalmazása.

Arra a kérdésre: elképzelhető-e, hogy a Fidesz nem tartaná meg a mentelmi jogot közvádas ügyek esetén, Navracsics Tibor kijelentette: azt szeretnék megszüntetni, hogy a mentelmi joggal vissza lehessen élni.

Egy másik kérdésre a bürokráciával kapcsolatban annyit mondott: tervezik az eljárások egyszerűsítését, hiszen nem csak a személyzeti kérdések tartoznak a bürokrácia kategóriájába. Abban bíznak, hogy például a közigazgatási eljárási törvény módosításával tudnak egyszerűsíteni az ügyintézésen, és ezzel is a takarékosság irányába tudnak elmozdulni.

Az elnökségi ülésen beszéltek a kampány jellegéről, de alapvetően a helyzetet értékelték, és arról nem tárgyaltak, hogy például ki hova megy április 25-éig. Az igazolásos szavazók ügyével kapcsolatban Navracsics Tibor közölte: abban bízik, hogy a második fordulóban talán rövidebb sorok lesznek. Hangsúlyozta azonban: meg kell vizsgálni, hogy mindenki megfelelően járt-e el, és nem történt-e mulasztás az ügyben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!