A hazaszeretet nem fér bele egy nokiás dobozba

Együtt ünnepeltek március 15-én az önkormányzati ünnepségen Pécsett a politikusok és a közszereplők. A Barbakánnál Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere tartott beszédet, ezt fáklyás felvonulás követte Kossuth Lajos szobrához, ahol baranyai országgyűlési képviselők és a helyi közélet szereplői koszorúztak, így Hargitai János (KDNP), és a KDNP Pécs Városi Szervezete.

Páva Zsolt mintegy ezer fős ünneplő közönség, köztük baranyai országgyűlési képviselők és a helyi közélet szereplői előtt úgy fogalmazott: a változást ma már mindenki várja, akarja még akkor is, ha az életről, politikáról, vallásról másként gondolkodik, mert a dolgok így nem mehetnek tovább Magyarországon.

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc pécsi megemlékezése keretében az ünneplők huszárruhába öltözött hagyományőrzők kíséretében, fáklyákkal a kezükben a Kossuth térre vonultak és koszorúkat helyeztek el a Kossuth-szobor talapzatánál, így a Baranya Megyei Önkormányzat részéről a kereszténydemokrata Hargitai János, a Kereszténydemokrata Néppárt Pécs Városi Szervezete részéről Meier Tivadar városi titkár és Várady Zoltán gazdasági vezető. Meier Tivadar újságírói kérdésre válaszolva, miszerint hogyhogy fiatal kora ellenére a KDNP színeiben koszorúz, csak annyit válaszolt: azért, mert a hazaszeretet nem fér bele egy nokiás dobozba.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!