A hazugságbeszéd nem lehet nyerő

A közbiztonság megerősítését, az albertfalvai rendőrőrs újranyitását, újbudai gyermek-egészségügyi központ létrehozását, a panelfelújítási program kibővítését, az 1-es villamos nyomvonalának XI. kerületi meghosszabbítását vállalja Simicskó István, a Fidesz–KDNP kelenföldi, albertfalvai képviselőjelöltje. Arról, hogy MSZP-s ellenfele, Molnár Gyula televíziós vitára hívta ki, elmondta: ennek nem most van itt az ideje. Szerinte Molnár Gyula vitatkozhatott volna Gyurcsány Ferenc hazugságbeszédével, ehelyett csendben végighallgatta azt. De felemelhette volna a szavát például a gázáremelések és a 13. havi nyugdíj elvétele ellen is, de inkább megszavazta őket.

Az országgyűlési választások első fordulójában majd kétezer szavazattal többet kapott, mint Újbuda polgármestere, az MSZP egyik erős embere, Molnár Gyula. Hogyan értékeli az eredményt?

Köszönettel tartozom a kelenföldi és albertfalvai szavazóknak. Ilyen jó eredményt a 16-os választókerületben még soha nem ért el a jobboldal. Szeretném ezt a bizalmat meghálálni, de ehhez az kell, hogy április 25-én, vasárnap is rám szavazzanak a választók. Szerintem az itt lakók már elhatározták, hogy ők is győzni szeretnének. Az már országosan eldőlt, hogy a Fidesz–KDNP alakíthat kormányt, hiszen kétszázhat mandátumot szereztünk eddig. A második fordulónak a tétje az, hogyan tudjuk bekapcsolni Kelenföldet és Albertfalvát az ország pozitív irányú változásaiba.

Molnár Gyula a múlt héten nyilvános vitára hívta ki. Miért utasította el az invitálást?

A vitának nem most van az ideje. Molnár Gyula az elmúlt években számtalanszor vitatkozhatott volna: Balatonőszödön például 2006 májusában egy pisszenés nélkül végighallgatta Gyurcsány Ferenc hazugságbeszédét. Akkor miért nem adott hangot felháborodásának, miért nem vitatkozott Gyurcsánnyal a kelenföldiek és albertfalvaiak nevében? De akkor is csendben maradt, és igennel szavazott a parlamentben, amikor az MSZP-s többség a megszorításokról, például a gázáremelésről, a vizitdíjról, a tandíjról vagy a tizenharmadik havi nyugdíj elvételéről döntött. Molnár Gyula tizenhat éven át egyéni országgyűlési képviselő volt, ebből tizenkét esztendőt a kormánypárti padsorban töltött. Valóban sokat tehetett volna az itt élőkért, de valamiért mégsem tette.

Sokan panaszkodnak Újbuda közbiztonságára. Ha megnyeri a választásokat, mi változik ezen a területen?

Az emberek joggal érzik, romlik a közbiztonság. Növekedett az autófeltörések és kocsilopások, a lakásbetörések, valamint az erőszakos bűncselekmények száma. Kevés a rendőr a kerületben. Nemrég találkoztam a helyi rendőrkapitánnyal, aki elmondta, létszámhiánnyal küzdenek. Az Orbán Viktor által meghirdetett nemzeti ügyek politikájában kiemelt szerepet kap a közbiztonság megerősítése, s háromezer-ötszáz új rendőr szolgálatba állítását garantálja az új kormány. Ennek Kelenföldön és Albertfalván is lesz hatása, hiszen most mintegy kétszázötven rendőr hiányzik a helyi állományból. Célul tűztük ki, hogy újra beindítjuk a néhány évvel ezelőtt bezárt albertfalvai rendőrőrsöt.

A nemzeti ügyek között szerepel az egészségügy rendbetétele is. Mit kell tenni ezen a területen Újbudán?

Budán gyakorlatilag megszűnt minden gyermek-egészségügyi intézmény. Az újbudaiak megérdemelnék, hogy megnyissuk a gyermek-egészségügyi központot. Egy 145 ezres lélekszámú kerületben szükség van ilyen intézményre.

A munkanélküliség az ország minden pontján gond. Mit tud tenni a munkahelyteremtés érdekében?

Az építőipar húzóágazat. Orbán Viktor panelfelújítási programot is hirdetett, amelynek része az úgynevezett zöldbank létrehozása. Ennek segítségével az önrészt sem kellene állniuk a kelenföldeiknek és albertfalviaknak. Ez a program a munkahelyteremtésre is nagyon jó hatással lenne. Ehhez és a gazdaság talpra állításához elengedhetetlen a kis- és közepes vállalkozások adóterhének csökkentése.

Kelenföldre és Albertfalvára mint városrészekre is ráférne a megújulás.

A kelenföldi városközpont igen rossz állapotban van, a 4-es metró építése is rányomja bélyegét az összképre. Pedig itt is ki lehetne alakítani új városközpontot, de az elmúlt időszakban nem történt semmi. A helyi, Vahot utcai piac máig MDF-piacként működik, itt az elmúlt húsz évben minden ugyanúgy maradt. A albertfalvai piac is „lélegeztetőgépen van”, gyakorlatilag nincs is. Pedig nagyon jó adottságai vannak. Újra kell tehát éleszteni, hogy a kisteremelők visszatérjenek ide, s a helyiek élteminősége javuljon. Fontos kiemelni, hogy az elmúlt években az MSZP politikusai rengetegszer megígérték, hogy az 1-es villamos a Lágymányosi hídon átjut Újbudára. Mi ezt nem ígérgetjük, megvalósítjuk.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!