A KDNP tiltakozik az újabb állami pazarlás ellen

A Kereszténydemokrata Néppárt tiltakozik a közlekedési kedvezmények tervezett megvonása ellen, amely leginkább a diákokat, a nagycsaládosokat és  a nyugdíjasokat sújtaná, és  munkahelyeket sodorna veszélybe. A KDNP a digitális jegy bevezetése ellen is tiltakozik, mivel a digitális jegy nemcsak rendkívül drága, de még adatvédelmi szempontból is aggályos, az utazások nyomon követhetősége ugyanis visszaélésekre adna lehetőséget  – jelentette ki Molnár Béla, az Országgyűlés  gazdasági és informatikai bizottságának kereszténydemokrata tagja mai sajtótájékoztatóján.

A kereszténydemokrata politikus szerint miközben a közlekedési kedvezmények megvonására készül a miniszterelnök, láthatóan nem zavarja, hogy az egész állami szférán belül a közlekedési ágazat vezetői csillagászati összegeket keresnek. Példaként említette, hogy a MÁV-nál egy osztályvezetői jogásznak a  havi jövedelme nettó 1,5 millió forint, amihez telefon-, és autóhasználat társul, a  vezérigazgató pedig prémim nélkül évi 48 millió forintot keres. „Persze könnyebb a gyerekeknek, családoknak járó kedvezményeket megvonni, mint a »bulikat« felszámolni, úgy látszik, a szocialista hátországnak érintetlenül kell maradni.”
    
A MÁV évente 106 milliárd forintos fogyasztói árkiegészítést kap, „Bajnai Gordon, Magyarország romantikus miniszterelnöke és romantikus minisztere” ezt kívánja most megvonni – jegyezte meg. Kérdés az is, hogy miközben százmilliárdot fektetnek a vasútba, a színvonal miért nem javul.
    
A KDNP tiltakozik a közlekedésben a digitális jegyek tervezett bevezetése ellen is, amely a párt szerint visszaélések egész sorára adna lehetőséget - mondta Molnár Béla.
    
Kifejtette: miközben a papír alapú jegy nagyjából 3 forintba kerülne, a digitális kártya előállítása 240-260 forint lenne. A kártya tartalmazná mindenkinek a személyi adatait is.
    
Felidézte: Kóka János a közelmúltban a BKV-nál szerette volna ezt bevezetni, de minden ajánlat 60 milliárd feletti volt, s ezt még Demszky Gábor főpolgármester sem vállalta.
    
Hozzátette: a BKV jegyárai már így is elérték a nyugat-európai szintet, s ahol a chipkártyát bevezették, ott is lehet mellette papíralapon, illetve sms-el is jegyet váltani. Nálunk először a diákigazolványra, majd a nyugdíjas, végül a személyigazolványokra telepítenének a jegyvásárlásra alkalmas chipeket. Az ellenőrzést magáncégek végeznék.
    
Ha „Kóka János és baráti köre” ezt az üzletet megszerzi, akkor pár év múlva mindenkinek a mozgása ellenőrizhető lesz ezen keresztül – jegyezte meg a politikus.
    
A tervezett megoldás adatvédelmi aggályokat is felvet, az anyagi és társadalmi feltételek hiánya mellett – mondta végezetül Molnár Béla.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!