A következő húsz évünket nem adjuk!

A fiatalok elmúlt húsz évét egy, az MSZP budapesti székháza elé felállított koporsóba helyezte el jelképesen az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ); a szervezet ezzel az akcióval az ifjúság helyzetére kívánja felhívni a figyelmet – mondta Rétvári Bence, a szervezet elnöke, a KDNP országgyűlési képviselője. A kommunista diktatúra örököseinek hatalomhoz való ragaszkodása miatt 2009-ben sem jobb a fiatalok helyzete, mint húsz évvel ezelőtt volt – indokolta az akciót Rétvári Bence.

A politikus emlékeztetett, hogy 1989. június 16-án történt a magyarországi rendszerváltás legszimbolikusabb eseménye, Nagy Imrének és mártírtársainak újratemetése. Ekkor öt koporsóban Nagy Imre és mártírtársainak földi maradványait helyezték, a hatodik koporsóban pedig egy névtelen fiatal hőst – aki az összes névtelen áldozatot jelképezte – temettek újra. Mint a politikus elmondta: Orbán Viktor, a Fidesz elnöke akkori beszédében azt is mondta, hogy a hatodik koporsóban nemcsak egy legyilkolt fiatal, hanem a fiatalok következő húsz, vagy ki tudja még hány éve is ott van. Szerinte az akkor mondottakat igazolta az idő. Hozzátette: 2002-óta a szocialista kormányoknak sikerült az országot mélyebb válságba taszítani, mint amilyenben a rendszerváltás előestéjén voltunk.

Gaal Gergely, az IKSZ alelnöke úgy fogalmazott: az utóbbi hét évben látványosan kormányzati szintre emelkedett a hazugság, a gátlástalanság, az agresszió. Hozzátette: ennek az állapotnak véget kell vetni, el kell, hogy jöjjön a rendszerváltás második felvonása.

Az MSZP székház előtt felállított koporsóra azt írták: „1989-2009; a következő húsz évünket nem adjuk!”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!