A közszolgálatiság megcsúfolása

A közszolgálati televízió vasárnap esti „A szólás szabadsága” című műsorában Magyarország válságos pénzügyi állapotáról, polgárainak mindennapjait terhelő gondokról négy parlamenti párt képviselői beszélgettek, a Kereszténydemokrata Néppárt helyzetértékelését, a válság megoldására tett javaslatait azonban a nézők nem ismerhették meg, mivel az Országgyűlés harmadik legnagyobb pártjának elnökét nem hívták meg a műsorba.

A Kereszténydemokrata Néppárt a mai napon az alábbi levelet juttatta el az MTV Rt. ügyvezető alelnökének Medveczky Balázsnak és a Szólás Szabadsága műsor főszerkesztőjének Kardos Ernőnek.

A Kereszténydemokrata Néppárt megdöbbenéssel tapasztalta, hogy a Magyar Televízió nem tett eleget a közszolgálatiságból eredő kötelezettségének. A kiegyensúlyozottságot, a pártatlanságot súlyosan megsértette akkor, amikor az MTV egyes csatornáján 2008. október 19-én este sugárzott „A szólás szabadsága” című műsorban csupán négy parlamenti párt  (MSZP, Fidesz, SZDSZ, MDF) frakcióvezetőjének részvételével folytattak beszélgetést Magyarország válságos pénzügyi állapotáról, polgárainak mindennapjait terhelő gondokról. 

A műsor készítői a KDNP képviselőcsoportjának vezetőjét, Semjén Zsoltot nem hívták meg az adásban való részvételre! E tény mögött a súlyos szakmai hiba mellett egyértelműen politikai szándék feltételezhető. Ezért a KDNP képviselőcsoportjának vezetősége minden rendelkezésre álló fórumon jogorvoslattal fog élni, hogy a felelősség, a felelősök személye egyértelmű megállapítható legyen, s ne maradjon el a felelősségre vonás sem.

Ezúton felhívjuk az MTV műsorkészítőinek és felelős vezetőinek a figyelmét arra, hogy a 2006. május 16-án megalakult országgyűlésnek öt képviselőcsoportja van, az egyik a Kereszténydemokrata Néppárt frakciója, mely 23 képviselővel rendelkezik, így a harmadik legnagyobb frakció a Házban.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!