A kormány az utolsó a bizalmi rangsorban

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az első, míg a kormány az utolsó az intézmények iránti bizalmat tükröző huszonötös rangsorban – derül ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet felméréséből, amelyet honlapján tett közzé a cég. A  felmérés százpontos skáláján az ÁNTSZ 62, a kormány 23 pontot ért el. A kereskedelmi bankok és a biztosítótársaságok iránt egyértelműen bizalmatlanok az emberek, 32 ponttal szerepelnek a listán.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az első, míg a kormány az utolsó az intézmények iránti bizalmat tükröző huszonötös rangsorban – derül ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet felméréséből, amelyet honlapján tett közzé a cég. A  felmérés százpontos skáláján az ÁNTSZ 62, a kormány 23 pontot ért el.
    
A magyar közvélemény általában közepesen bízik a demokrácia és a piacgazdaság intézményeiben. A legjobban a törvények betartatását biztosító intézmények szerepeltek: a rangsorban a második 61 ponttal az Alkotmánybíróság, utána közvetlenül az ügyészségek (57 pont) következnek, majd a köztársasági elnök (56 pont). Az egyházak 45, míg a szakszervezetek 39 pontot értek el. A sajtó és a fegyveres testületek középen helyezkednek el a bizalmi rangsorban, míg a gazdasági intézmények inkább alulról közelítik az átlagot.

A felmérésben szereplő öt gazdasági intézmény közül a Magyar Nemzeti Bank érte el a legjobb eredményt (52 pont). A Világbank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 46-46 ponttal áll, egyértelműen csak a kereskedelmi bankok és a biztosítótársaságok iránt bizalmatlanok az emberek, 32 ponttal szerepelnek a listán.

A Medián elemzése szerint néhány intézmény különösen alacsony pontszámot kapott, ez utóbbiak jellemzően a belpolitika főszereplői: a kormány (23 pont), a politikai pártok (30 pont) és a parlament (31 pont).

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!