A kormányzat hatalomban tartja a Zuschlag-klónokat

Bár Zuschlag János rács mögött van, de ettől függetlenül a Zuschlag-klónok továbbra is tevékenykednek, az állami pénzek szervezett lehívása folytatódik – közölte Rétvári Bence keddi sajtótájékoztatóján Budapesten. A kormányzat hatalomban tartja a Zuschlag-klónokat, pedig az egyetlen vállalható lépés az lenne, hogy megszüntessék a Gyermek és Ifjúsági Konferencia monopóliumát és visszaadják a valódi civil szervezeteknek a delegálási jogot.

Bár Zuschlag János rács mögött van, de ettől függetlenül a Zuschlag-klónok továbbra is működnek, ugyanúgy ott vannak pénzközelben, az állami pénzek szervezett lehívása folytatódik – közölte Rétvári Bence keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

A kizárólag a Zuschlag érdekkörbe tartozó tagokból álló Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK), 2007 nyara óta - mikor Lamperth Mónika teljes monopóliumot adott nekik - minden regionális és országos ifjúsági pénzosztó testületben, civil oldalról 100 százalékos befolyással rendelkezik – közölte a képviselő. Hozzátette: az utóbbi napokban ráadásul az eredendően bűnben fogan GYIK olyan felhívást tett közzé, melyben több szakmai pénzosztó testületbe is új tagságokat hirdetett meg, így pl: a Közép Magyarországi Regionális Ifjúsági Tanácsba.

A GYIK-kel kapcsolatban elmondta: Lados István másodrendű vádlott a Zuschlag-ügy tárgyalásán tavaly novemberben részletesen beszámolt a szervezet megalakulásáról, és elmondta, hogy Zuschlag János bombariadót rendelt el azért, mert a GYIK első vezetőválasztásának gyűlésén nem az ő szövetségese állt nyerésre. A megismételt elnökválasztáson már minden Zuschlag János elképzelése szerint történt – mondta Rétvári Bence.

A kormányzat hatalomban tartja a Zuschlag-klónokat, pedig az egyetlen vállalható lépés az lenne, hogy megszüntessék a GYIK monopóliumát és visszaadják annak a 16 valódi civil szervezetnek – HÖOK, Nagycsaládosok Egyesülete, Cserkészek – az ifjúsági pályázatokról döntő testületekben a részvétel jogát, ahogyan az 1990 óta jól működött – szögezte le.

A képviselő a tájékoztatón szólt arról is, hogy a napokban a Gyermek-és Ifjúsági Alapprogram Tanácsa egyoldalúan módosította bizonyos nyári rendezvények és képzési programok pályázati kiírását. Eszerint azt kérik a szülőktől, hogy az állam helyett minden 4 Ft-ból 3-at hitelezzenek meg. Erre nem volt még példa, hogy az állam a szülőkkel fizetteti ki a rendezvényeket, és ők majd csak utólag, valamikor a síszezonban rendezik a szülők felé a támogatásokat. Ráadásul az egészségügyi miniszter is szigorításokat vezetett be, pont a válság közepén, aminek az lesz a következménye, hogy minden táborszervező egész nyáron retteghet majd az ÁNTSZ-től, valamint az új előírások nehezítik és drágítják a napközis táborok szervezését.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!