A magyarság várja a változás lehetőségét

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az ünnep előnapján, március 14-én a Fidesz és a KDNP városi képviselői végigjárták Miskolc ’48-as emlékhelyeit és elhelyezték nemzeti nagyjaink szobra, síremléke előtt a megemlékezés koszorúit. Ezután a Petőfi téren került sor a forradalom és szabadságharc 161. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségre. Először Dr. Nagy Kálmán, a KDNP országgyűlési képviselője mondott ünnepi köszöntőt: szerinte, ahogyan a márciusi ifjak akarták a változást, úgy várja most is a magyarság a változás lehetőségét a jelenlegi kilátástalan helyzetből.

Petőfi Sándor gondolatait idézte meg műsorában Tolcsvay Béla előadó- és Nemcsák Károly színművész, majd Schmitt Pál, a Fidesz-KDNP Európa Parlamenti listájának vezetője lépett a színpadra. Beszédében 1848. március 15-ről, mint a magyarság legnagyobb ünnepéről beszélt, melynek gondolatiságát a mai modern, változó világban fontos igazán újraértelmezni és az egymást követő nemzedékeknek újra megtanulni. Az ünnepi beszédek után – melyeknek vissza-visszatérő eleme volt a változtatás, egy új irányba fordulás fontossága – a megjelentek elhelyezték az emlékezés virágait. A KDNP Miskolc Városi Szervezete nevében Garamvölgyi Attila, Molnár Péter, Feledy Péter és Zólyomi Péter koszorúzott. Miskolcon a Fidesz és KDNP politikusai idén sem vettek rész a hivatalos városi rendezvényeken, vagyis nem ünnepeltek együtt a szocialistákkal.

Március 15-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén, a történelmi Abaúj-Torna vármegyében található Komjáti községben rendezett ünnepség szónoka Molnár Péter, a KDNP miskolci elnök-frakcióvezetője volt. Komjáti központjában, a szoborparkban Szaló József polgármester köszöntötte az egybegyűlteket és elmondta köszöntő beszédét, melyben 1848 vívmányait méltatta. Molnár Péter ünnepi beszédében a magyar történelmi múltat idézte, s kiemelte 1848-at és az azt megelőző reformkort. Véleménye szerint a hit, a tenni akarás vezérelhette Széchenyit, Kossuthot és Petőfit is. 1848 egy győztes forradalom – hangsúlyozta Molnár Péter, hiszen, bár leverték a szabadságharcot, de az áprilisi törvények vívmányait már nem lehetett visszavonni. Elődeink változtattak: a düledező feudalizmus helyett felépítették a polgári Magyarországot. Arra is rámutatott a miskolci KDNP elnöke, hogy van aktualitása, van üzenete ’48-nak. Össze kell fogni, hinni kell a magyar jövőbe és változtatni kell most is. Most nem kell forradalom, nem kell harc, csak az előttünk álló egy esztendőben kétszer is élni lehet és élni kell alkotmányos jogunkkal és kötelezettségünkkel… És olyanokat kell Magyarország vezetésére választanunk, akik nem nemzet és ország romboló politikát folytatnak, hazug politikával nem megosztják a társadalmat, hanem a reformkori „Haza és haladás” jelszavát követve építkezni akarnak a magyarság érdekében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!