A második forduló eredményétől függ a kormány összetétele

Orbán Viktor szerint nagy mértékben a parlamenti választások második fordulójának eredményétől függ a leendő kormány összetétele. A Fidesz elnöke a szegedi sétálóutcán nyilatkozva határozottan cáfolt minden, a leendő kormány összetételéről és a miniszteri posztokról napvilágra került hírt. Ahogy fogalmazott, a szavazókkal szembeni tiszteletlenség lenne a választások végeredményének megszületése előtt erről döntést hozni. A két választási forduló között a feladat az emberekkel találkozni és meghallgatni őket – közölte a politikus, hozzátéve: ezért a következő napokban végiglátogat minden függőben lévő körzetet.

A pártelnök a szegedi szavazóknak azt üzente,  ne engedjék kiénekelni a sajtot a szájukból, s a második fordulóban is támogassák a Fidesz jelöltjeit. Orbán Viktor a szegedi sétálóutca egyik kávéházában vállalkozókkal és helyi politikusokkal találkozott. A találkozót követően a pártelnök többek között a Fidesz-KDNP két képviselőjelöltje Bodó Imre (Csongrád megye 1-es) és Bohács Zsolt (Csongrád megye 3-as körzet), valamint Martonyi János korábbi és leendő külügyminiszter társaságában végigsétált a Kárász utcán, ahol a járókelők közül többen is gratuláltak neki; helyi focidrukkerek pedig átadtak neki egy szegedi szurkolói sálat.

A Csongrád megyei 1-es számú, szegedi központú választókörzetben a legtöbb szavazatott – 48,65 százalékot Bodó Imre, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta az első fordulóban, második Ujhelyi István 39,54 százalékkal, harmadik pedig Zagyva György Gyula (Jobbik) lett, 11,8 százalékkal.
    
A Csongrád megyei 3-as számú, szintén szegedi központú választókörzetben is a Fidesz-KDNP jelöltje, Bohács Zsolt végzett az élen 43,32 százalékkal, a 36,23 százalékot elért Botka László előtt. A Jobbikos Molnár Áron 11,62, az LMP-s Málovics György 8,83 százalékot kapott. A harmadik szegedi központú körzetben Nógrádi Zoltán, Mórahalom fideszes polgármestere a szavazatok több mint 55 százalékával már az első fordulóban egyéni mandátumot szerzett.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!