A miskolci KDNP is kezdeményezi a kisgyermekes bérlet bevezetését

A Kereszténydemokrata Néppárt miskolci frakciója önálló képviselői indítványt nyújtott be a kisgyermekes bérlet bevezetése érdekében. Molnár Péter, miskolci KDNP-elnök és frakcióvezető, az előterjesztés összeállítója elmondta: a céljuk, hogy Miskolcon is bevezetésre kerüljön a kedvezményes bérlet. Véleménye szerint példaértékű, hogy a kereszténydemokratáknak sikerült elérniük: a GYES-en és GYET-en lévő kismamák a budapesti és debreceni tömegközlekedési járatokon kedvezményes kisgyerekes bérlet vehetnek igénybe 2008. szeptember 1-től.

A miskolci KDNP-elnök véleménye szerint Miskolcon is indokolt ilyen jellegű kedvezmény biztosítása. Már csak esélyegyenlőségi szempontból is! Jelenleg a miskolci tömegközlekedésben a kedvezményezettek körébe tartoznak a tanulók, akik általában önálló jövedelemmel nem rendelkeznek, valamint a nyugdíjasok, akik többnyire az átlagjövedelemnél alacsonyabb nyugdíjból élnek. 
 
Kimaradtak viszont a kedvezményezetti körből azok a szülők, akik munka helyett gyermeküket otthon nevelik annak hároméves koráig. Az ő jövedelmük szintén csökken, viszont a gyermeknevelés költségei növelik kiadásaikat. 
 
Az új kedvezmény bevezetése nem csak anyagi támogatás, de szimbolikus erővel is bír. Kifejezi, hogy az állam és az önkormányzat a társadalom jövője szempontjából is fontosnak tartja a gyermekvállalást, és minden eszközzel igyekszik segíteni a családok és a gyermeküket egyedül nevelő szülők terhein. 
 
Rétvári Bence, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fővárosi Közgyűlés tagja, elmondta a sajtótájékoztatón, hogy Budapesten a kereszténydemokraták hosszú csatározások nyomán értek el sikert. A KDNP a családok pártja – hangsúlyozta és szerinte különösen a gyermekeket nevelőket kell támogatni. 
 
Garamvölgyi Attila és Balogh Zoltán miskolci KDNP-s képviselők is, akik szintén az előterjesztés jegyzői hangsúlyozták: ez nem politikai ügy. Remélik nem lesz vita tárgya, hogy Miskolcon is be kell vezetni ezt a bérlettípust, és minden képviselő támogatni fogja az indítványt.
Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!